Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας!

 

 

 

Τελευταία Νέα 

 • Σας ενημερώνουμε ότι ως ημέρα συνεργασίας ορίζεται η πρώτη Τετάρτη και Παρασκευή κάθε μήνα, με έναρξη την 1η και 3η  Νοεμβρίου 2017. Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες  για τις ακριβείς ώρες και το χώρο υποδοχής για κάθε εκπαιδευτικό.

 

 • Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι θέσεις των Ομίλων καλύφθηκαν από τις πρώτες επιλογές των παιδιών. Σε κανέναν Όμιλο δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί κλήρωση. Τα παιδιά θα λάβουν ενημερωτικό υλικό (ημερομηνία έναρξης, ώρα κλ.π.) από τις/τους υπεύθυνες/ους εκπαιδευτικούς κάθε Ομίλου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση βρίσκομαι στη διάθεσή σας.

Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος, Διευθυντής

 

Σας ενημερώνουμε ότι η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στην Α' τάξη των Π.Δ.Σ.Π.Α. Μαρασλείου θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2017 και ώρα 13.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου Διδασκαλείου. Είσοδος από Μαρασλή 4.

 • Για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. για περισσότερες πληροφορίες. Δείτε το ΦΕΚ εδώ .
 • Ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. για υποβολή αίτησης : https://www.iep.edu.gr/pps/ (από 28 Απριλίου έως και 19 Μαΐου 2017).
 • Υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας όπως αυτή έχει καθιερωθεί και είναι η 20η Μαρτίου εκάστου έτους και με αφορμή το αίτημα δημοτικών σχολείων του Δήμου Αθηναίων για πληροφόρηση σχετικά με το που μπορούν να απευθυνθούν οι γονείς για να διορθωθούν  τυχόν οδοντιατρικά ή και ορθοδοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, σας επισυνάπτουμε έναν οδηγό με οδηγίες για τις υπηρεσίες Προληπτικής Οδοντιατρικής Α/θμιας φροντίδας υγείας του Υπουργείου Υγείας το οποίο μπορεί να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του εκάστοτε σχολείου και να ενημερωθούν οι γονείς με αυτό τον τρόπο.
Το έγγραφο αυτό έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν κατευθύνει τους γονείς σε συγκεκριμένο υποκατάστημα. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
  
 • Δυο βραβεία  για το Δημοτικό σχολείο μας

  Συγχαρητήρια στους μαθητές  του Εικαστικού Ομίλου Μαρασλείου  (σχολικό έτος 2016-2017) οι οποίοι με τις δημιουργίες τους στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» κέρδισαν το πρώτο βραβείο  στην κατηγορία ομαδικό εικαστικό έργο και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία ατομικό εικαστικό έργο. περισσότερα...

Πρόσκληση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

 • Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες ντυθήκαμε με τις αποκριάτικες στολές μας  και γιορτάσαμε την Αποκριά!  Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πανεπιστημίου Αθηνών για τη συμβολή του και σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή!
 • Αποτελέσματα συμπληρωματικής κλήρωσης για την πλήρωση κενών θέσεων στα Π.Δ.Σ.Π.Α. Μαρασλείου στις 20 Ιανουαρίου 2017.
 • Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

  Μουσική εκδήλωσηΠαρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 Αίθουσα του Βωμού Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την Ελλάδα και την Ευρώπη με το Χορωδιακό και Ορχηστρικό Σύνολο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο).Μουσική διεύθυνση: Ελένη Αναστασιάδου & Παναγιώτα Γκόφα\

           Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου του μουσείου

          Για το  πλήρες Δελτίο Τύπου του Μουσείου, εδώ.

 • Ξεκίνησε και φέτος η λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Σχολείου μας. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να ενημερωθείτε για τη λειτουργία της αλλά και τις φετινές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μας.

 • Το ΕΠΕΣ των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)  σας προσκαλεί στο εργαστήριο με θέμα "Diversity and Inclusion" που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο 12/θέσιο ΠΔΣΠΑ την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, ώρα 15.00-18.00 (Πρόσκληση).
 • Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας το υλικό (δείτε εδώ) της Παιδαγωγικής Συνάντησης του Συμβούλου κ. Πήλιουρα.
 • Σημαντική ανακοίνωση: Η διαδικασία εγγραφών στους Ομίλους ολοκληρώθηκε.
 • Επιτυχίες στο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας
 Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που βραβεύτηκαν στο 10 Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η τελετή απονομής βραβείων του 10ου Διαγωνισμού «Μαθηματικά και Παιχνίδι» για μαθητές της Ε΄ τάξης και ΣΤ΄ Δημοτικού των σχολείων της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, Η βράβευση των μαθητών θα γίνει τμηματικά το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, από τις 9.00 π.μ. έως τις 10.40 πμ στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, είσοδος Κατεχάκη). Δείτε τη λίστα των ονομάτων και πληροφορίες για την εκδήλωση.
 • Δείτε εδώ πληροφορίες σχετικά με Μαθητικούς Ομίλους που θα λειτουργήσουν στο Σχολείο μας. 
 • Ανακοίνωση

Σε συνέχεια της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, το ΕΠ.Ε.Σ. των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρασλείου  ανακοινώνει τον αξιολογικό πίνακα των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν υποψηφιότητα για απόσπαση κατά το σχ. έτος 2016-17.
Για να δείτε τον πίνακα πατήστε εδώ .
Σημειώνεται ότι, καθώς δεν έχει απαντηθεί το αίτημα σχετικά με την πρόταση πιλοτικής διεύρυνσης ωρολογίου προγράμματος των ΠΔΣΠΑ Μαρασλείου, ο πίνακας αναρτάται με επιφύλαξη για τον τελικό αριθμό των προς απόσπαση
εκπαιδευτικών.
Υπενθυμίζεται ότι υποβολή ενστάσεων μπορεί να γίνει μέχρι την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016.

Το ΕΠ.Ε.Σ. του ΠΔΣΠΑ Μαρασλείου

 • Αποσπάσεις σχολ. έτους 2016-17:

  Η Υποβολή των αιτήσεων για αποσπάσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2016-17 και των αντίστοιχων εγγράφων θα γίνει σε συνεργασία με το ΙΕΠ.

  Για να δείτε τις Προσκλήσεις για αποσπάσεις και για την Υποβολή Αίτησης και δικαιολογητικών πατήστε εδώ: https://iep.edu.gr/services/mitroo/login.php .

Πίνακες κενών θέσεων  

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Έντυπη αίτηση απόσπασης

 •  Ανακοίνωση για την κλήρωση από το Ε.Π.Ε.Σ. Μαρασλείου

Η διαδικασία της κλήρωσης των υποψηφίων μαθητών/τριών που πρόκειται να φοιτήσουν το σχολικό έτος 2016-2017 στην Α' τάξη των Π.Π.Σ. Μαρασλείου, θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μ.Δ.Δ.Ε. (Μαρασλή 4), την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 12.00.

Ὠρα προσέλευσης γονέων και κηδεμόνων, 11.45-12.00.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Π.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17 - AΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Πιστοποιητικό γέννησης (από το σχολικό έτος 2016-17 και εφεξής, για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται αυτεπάγγελτα από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος του Υπουργείου.)

2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (π.χ: Λογαριασμός ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ, ΟΤΕ ή άλλης εταιρείας τηλ., μισθωτήριο κλπ)

4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( Α.Δ.Υ.Μ ). Το σχετικό έντυπο θα το προμηθευτείτε από το Δημοτικό Σχολείο ή  μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

5. Αίτηση εγγραφής την οποία παραλαμβανέτε από το Σχολείο ή μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ .

6. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου.

Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α΄ τάξη προσκομίζοντας πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο, καθώς και όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 12.00 - 13.00 καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες έως την 21η Ιουνίου στο γραφείο της Διεύθυνσης, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης.

Η Διευθύντρια του Σχολείου,

Γεωργία Πολυζώη

 • Σχετικά με την εισαγωγή μαθητών στην Α'τάξη Π.Π.Σ. ΜΑρασλείου

Τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Μαρασλείου δε διαθέτουν Νηπιαγωγείο. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που ξεκινούν να υποβάλλονται, αφορούν αποκλειστικά τα παιδιά τα οποία θα φοιτήσουν  στην Α' τάξη το σχολικό έτος 2016-2017.

Γεωργία Πολυζώη, Διευθύντρια

 • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Σας καλούμε  στη εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία μας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15-4-2016 (ΩΡΑ 15.00-18.00). Η διαδικασία της αιμοδοσίας πλαισιώνεται από ένα αφιέρωμα στην Ιστορία της μικρής Σαντάκο Σασάκι, με

-Τραγούδια από το Χορωδιακό και Ορχηστρικό Σύνολο Μαρασλείου γιατί η Μουσική ...κυλάει στο αίμα μας! (Υπεύθ. εκπαιδευτικοί : Ελένη Αναστασιάδου - Νικολέττα Χαραλαμποπούλου) (15:15)

-Εργαστήρι Origami για παιδιά, που δημιουργούν για να φωνάξουν, “Αυτή είναι η φωνή μας, αυτή είναι η προσευχή μας Ειρήνη στον Κόσμο”, με τη εκπ/κό Δ. Παντοπούλου, υπεύθυνη του Μαθητικού Ομίλου Origami: Μια Τέχνη για το Μυαλό και την Ψυχή (16:00).

 • Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων

Το Σχολείο μας ανταποκρίθηκε άμεσα και με επιτυχία  στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων για τους πρόσφυγες και μετανάστες των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Δείτε την ευχαριστήριο επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή Π. & Δ. Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδη Καλάργαλη. 

Ευχαριστούμε με τη σειρά μας όλους εσάς για την συμμετοχή σας!

 


 


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

εγώ προσωπικά και οι εκπαιδευτικοί των  Σχολείων μας σας ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική
χρονιά.
Φέτος, το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Σχολείο και, σύμφωνα με τις δικές σας δηλώσεις, έχουν ήδη δημιουργηθεί 6 συνολικά τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε άμεσα και τους Μαθητικούς Ομίλους , που θα λειτουργήσουν μετά τη λήξη του πρωινού ωραρίου, δηλαδή στις 13.15. Οι Μαθητικοί Όμιλοι είναι θεματικοί και έχουν δίωρη ή τρίωρη διάρκεια (η αποχώρηση μαθητών προβλέπεται κοινή και αντίστοιχη με τις αποχωρήσεις του Ολοημέρου, δηλαδή στις 15.00 ή στις 16.00).

Θα χαρούμε να συμμετάσχετε σε όλες τις
κοινές δράσεις και ευελπιστούμε στην
αρωγή και τη συνεργασία σας.

Η Διευθύντρια του 1ου 12θέσιου
Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου
Πανεπιστημίου Αθηνών,

Γεωργία Πολυζώη


Παλαιότερες ανακοινώσεις

περισσότερα....


 

 Άλλες δράσεις

    

        

    

   


 

 Επικοινωνήστε μαζί μας!

Διαβάστε Γενικά για το σχολείο μας...

Διεύθυνση: Μαρασλή 4, 10676, Αθήνα

Τηλ.: 2107210835
Fax : 2107210835
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παλαιά ιστοσελίδα: http://blogs.sch.gr/2dimmara/

Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων: http://depps.minedu.gov.gr/