ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

      Διαλέξαμε ως δραστηριότητα να σαλπάρουμε σε νέα γη με όλες τις ελπίδες και τις προσδοκίες που εμπεριέχει ένα ταξίδι!!!
  Χωριστήκαμε σε ομάδες-βαρκούλες και ετοιμαστήκαμε για το μεγάλο μας ταξίδι. Κάθε ομάδα ανυπομονούσε για το ταξίδι.
 Μοιράσαμε στην κάθε ομάδα έναν φάκελο με καρτέλες που έγραφαν πάνω ανάγκες κα ιεπιθυμίες. Ο φάκελος ήταν κλειστός.  Κουβεντιάσαμε λίγο πως για να φτάσουμε στον προορισμό μας χρειαζόμαστε συνεργασία αλλιώς η βαρκούλα μας θα βουλιάξει.

ΟΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ!!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΠΑΡΟΥΜΕ!!

ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

Το ταξίδι ξεκινά μαζί με την αφήγηση για την υπέροχη ήρεμη θάλασσα, τη χαρά και τα τραγούδια που ακούγονται. Εκεί που όλα πάνε κάλα, ξαφνικά ο ουρανός γεμίζει σύννεφα και μια μεγάλη καταιγίδα πλησιάζει. Οι ομάδες-βάρκες πρέπει να συνεργαστούν και να πετάξουν (αρχικά) 3 κάρτες που θα αποφασίσουν. 

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ  ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ!

 

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ!

Η καταιγίδα είναι μεγάλη και δυνατή , αλλά ευτυχώς περνάει και μπορούν όλοι να ξεκουραστούν. Κοιμούνται!

Μέχρι που μέσα στη μέση της νύχτας ένας δυνατός άνεμος κάνει το καράβι να κουνιέται επικίνδυνα!! Τι να κάνουν, πρέπει πάλι οι βάρκες να διαλέξουν 4 κάρτες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.  ( Γίνεται όλο και πιο δύσκολο στα παιδιά να αποχωριστούν διάφορες κάρτες και γίνεται συζήτηση-διαπραγμάτευση μεταξύ τους , τι είναι πιο σημαντικό , τι είναι επιθυμία ,  τι ανάγκη, τι δεν πρείπει "με τίποτα" να χαθεί και να πεταχτεί στη θάλασσα.) Με λύπη αποχωρίζοντια κάποιες κάρτες.  Ο δυνατός άνεμος πέρασε και μπορούν λίγο να χαλαρώσουν.
      Το ταξίδι συνεχίζεται  και από μακριά φαίνεται η στεριά. Τα παιδιά είναι
πανευτυχή!!! Τα κατάφεραν! Μέχρι που?. Ένας βράχος εμφανίζεται μπροστά και είναι έτοιμοι να πέσουν πάνω, αν δεν αλαφρύνουν ακόμα τις βάρκες τους πετώντας 5 κάρτες αυτή τη φορά! Με αρκετό κόπο "πετούν" άλλες πέντε.
     Τέλος μπορούν να δουν ότι η στεριά είναι κοντα΄και τα κατάφεραν! Έφτασαν στον προορισμό τους  κουρασμένοι, χαρούμενοι και με 8 κάρτες στις αποσκευές τους?

Στάδιο αναστοχασμού αναγκών -επιθυμιών. Κάθε ομάδα τώρα κοιταέι τις κάρτες που έχει. Τους μοιράσμαε ένα χαρτόνι για να κολλήσουν τις κάρτες. και ύστερα ένα χαρτί για να σκεφτούν κα ινα γράψουν αν με αυτές τις κάρτες θα μπορέσουν να "στήσουν " μια καλή ζωή. Τι θα τους λείπει ?
 Παρουσίαση στην ολομέλεια της τάξης από κάθε ομάδα -βάρκα.