ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας, 2018

 

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, προκήρυξαν και φέτος Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή», στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς Σκουπίδια». Η Ιστορία έπρεπε να έχει ήρωα ένα ανθρωπάκι, ζωάκι, ρομποτάκι από μέταλλο.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 169 σχολεία, οι οποίοι έστειλαν 279 ιστορίες.

Οι ιστορίες αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Κρίσης του Διαγωνισμού η οποία αποτελείτο από τέσσερις Εκπαιδευτικούς-Συγγραφείς παιδικού και νεανικού βιβλίου και τρεις Εκπαιδευτικούς-μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου. Συγκεκριμένα, από τις συγγραφείς κ.κ. Αντιόπη Φραντζή, Ελένη Ηλία, Αργυρώ Μουντάκη, Γιώτα Αλεξάνδρου και από τα μέλη της ΣΕ του Δικτύου κ.κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου, Μαρία Ρουσσομουστακάκη, Χριστίνα Παπαζήση.

Η Επιτροπή Κρίσης, επέλεξε προς βράβευση 57 ιστορίες .

 Οι 57 αυτές ιστορίες βραβεύτηκαν σε μια ή περισσότερες από τις τρεις βασικές κατηγορίες: Α) Βραβεία Πρωτοτυπίας και Δημιουργικότητας Β) Βραβεία Προαγωγής Ανθρώπινων Αξιών και Παρότρυνσης σε δράση για το Περιβάλλον Γ) Βραβεία Ζωντάνιας Λόγου-Λογοτεχνικότητας.

Αναλυτικά τα βραβεία που δόθηκαν (ένα ή περισσότερα σε κάθε ιστορία) είναι: 1. Βραβείο Αφηγηματικής Υπερδομής, 2.Βραβείο Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Πρωτοτυπίας, 3. Βραβείο Ζωντάνιας Λόγου-Πλούσιου Λεξιλογίου, 4. Βραβείο Σύνδεσης Ανθρώπινων Αξιών-Περιβάλλοντος, 5. Βραβείο Αισιόδοξης Λύσης-Μηνυμάτων Ελπίδας, 6. Βραβείο Παρότρυνσης σε Δράση.

 

 

 Η βράβευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στο Ωδείο Αθηνών.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η ιστορία του μαθητή μας Ανδρέου Αντώνη (τάξη Στ1) .

Συγχαρητήρια, Αντώνη αλλά και σε όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν σε Αυτή την όμορφη δράση.

                                                                  Με αγάπη η δασκάλα σας

                                                                     Σοφία Σιμιτζόγλου