Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2017

 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με το N. 3966/2011, στα Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία λειτουργούν Μαθητικοί Όμιλοι, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε ποικίλους γνωστικούς τομείς και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργικότητας.

Στα Πειραματικά Δημοτικά Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), η λειτουργία των Μαθητικών Ομίλων έχει ξεκινήσει από το σχολ. έτος 2011-12. Φέτος, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 5 Μαθητικοί Όμιλοι. Η παρακολούθηση των Ομίλων είναι υποχρεωτική και ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και επιλογής των μαθητών. Κάθε Όμιλος απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών και η συμμετοχή σε αυτούς είναι ελεύθερη. Επίσης, κάθε τμήμα Ομίλου αποτελείται από 11 έως 20 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων, θα υπάρξει επιλογή των μαθητών, με τρόπο ανάλογο των στόχων κάθε ομίλου. Οι Όμιλοι λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους. Στο τέλος του διδακτικού έτους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η έναρξη των μαθημάτων των Μαθητικών Ομίλων θα γίνει την εβδομάδα που ξεκινά στις 16 Οκτωβρίου, τις ημέρες και τις ώρες που έχουν ανακοινωθεί ανά Όμιλο. Η πρώτη συνάντηση κάθε Ομίλου θα είναι ενημερωτική για τους γονείς (την ημέρα και ώρα κάθε Ομίλου). Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα μόνο για 4 απουσίες στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Για την εγγραφή ενός μαθητή/τριας στον Όμιλο απαιτείται αίτηση από τον γονέα ή κηδεμόνα, η οποία πρέπει να αποσταλεί στο σχολείο με φαξ (2107210835) ή e-mail (στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και με θέμα ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΜΙΛΟ ) έως τις 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 13:00. Όσοι γονείς επιθυμούν να καταθέσουν αυτοπροσώπως την αίτησή τους, μπορούν να το κάνουν στη γραμματεία της Διεύθυνσης του Σχολείου, από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 από τις 11:00 π.μ. έως και τη 1:00 μ.μ.

Την αίτηση θα τη βρείτε στο σχολείο ή στην ιστοσελίδα μας (http://1dim-uoa.att.sch.gr), όπου παρέχονται και οι σχετικές πληροφορίες.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι για τον όμιλο της κολύμβησης και λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει (εξοπλισμός, θέματα ασφάλειας κ.λπ.) θα υπάρξει συγκέντρωση των γονέων που έχουν κάνει αίτηση στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 13:30, όπου αρχικά θα γίνει η κλήρωση (για όποια τάξη είναι απαραίτητο) και στη συνέχεια θα δοθούν οδηγίες για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Για τους υπόλοιπους ομίλους, (κλήρωση όπου χρειαστεί, ενημέρωση γονέων κ.λπ.) θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

 

ΤΙΤΛΟΣ

ΥΠ. ΕΚΠ/ΚΟΙ

ΤΑΞΕΙΣ

ΗΜΕΡΑ/ΩΡΑ

ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ

Όμιλος Αγγλικών

Δήμητρα Τσολακίδου,

ΠΕ 06

Δ΄, Ε΄ & ΣΤ

Δευτέρα, 13:15?

15:00

Όμιλος Εικαστικών

Δημήτρης Σαρρής, ΠΕ 08

Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ

Παρασκευή, 13:15?

16:00

Όμιλος Θεάτρου

Μαρία Ζαχαροπούλου, ΠΕ 32

Δ΄, Ε΄ & ΣΤ

Τετάρτη, 13:15?

15:00

Όμιλος Κολύμβησης

Νάκη Χρυσούλα ΠΕ11,

Στασινός Παναγιώτης ΠΕ11,

Θανασουλοπούλου Μαρία ΠΕ06,

Φράγκου Ελένη ΠΕ07

Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ

Παρασκευή, 13:15?

16:00

Όμιλος Χορωδίας

Ελένη Αναστασιάδου, ΠΕ 16

Α?, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ

Τρίτη, 13:15?

16:00

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών των Πειραματικών Σχολείων Μαρασλείου