Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2018

 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με το N. 3966/2011, στα Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία λειτουργούν Μαθητικοί Όμιλοι, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε ποικίλους γνωστικούς τομείς και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργικότητας.

Στα Πειραματικά Δημοτικά Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), η λειτουργία των Μαθητικών Ομίλων έχει ξεκινήσει από το σχολ. έτος 2011-12. Φέτος, θα πραγματοποιηθούν συνολικά Μαθητικοί Όμιλοι. Η παρακολούθηση των Ομίλων  ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και επιλογής των μαθητών. Κάθε Όμιλος απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών και η συμμετοχή σε αυτούς είναι ελεύθερη. Επίσης, κάθε τμήμα Ομίλου αποτελείται από 11 έως 20 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων, θα υπάρξει επιλογή των μαθητών, με τρόπο ανάλογο των στόχων κάθε ομίλου. Οι Όμιλοι λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί έως Ομίλους. Στο τέλος του διδακτικού έτους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η έναρξη των μαθημάτων των Μαθητικών Ομίλων θα γίνει την εβδομάδα που ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου, τις ημέρες και τις ώρες που έχουν ανακοινωθεί ανά Όμιλο.  Η πρώτη συνάντηση κάθε Ομίλου θα είναι ενημερωτική για τους γονείς (την ημέρα και ώρα κάθε Ομίλου). Η παρακολούθηση των Ομίλων είναι υποχρεωτική και κάθε μαθητής έχει δικαίωμα μόνο για 4 απουσίες στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Για την εγγραφή ενός μαθητή/τριας στον Όμιλο απαιτείται αίτηση από τον γονέα ή κηδεμόνα. Οι αιτήσεις θα διανεμηθούν στους μαθητές/τριες και θα πρέπει να επιστραφούν συμπληρωμένες στους δασκάλους/δασκάλες των τάξεων μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018.

Την αίτηση θα τη βρείτε στο σχολείο ή στην ιστοσελίδα μας (http://1dim-uoa.att.sch.gr), όπου παρέχονται και οι σχετικές πληροφορίες.

Οι διαθέσιμοι όμιλοι είναι οι παρακάτω.

ΤΙΤΛΟΣ

ΥΠ. ΕΚΠ/ΚΟΣ

ΤΑΞΕΙΣ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ

Εικαστικά

Δημήτρης Σαρρής Β' - ΣΤ' Δευτέρα 1.15 - 3.00 μ.μ.

Θεατρικός Όμιλος Μαρασλείου

Μαρία Ζαχαροπούλου Δ'-Ε'-ΣΤ' Δευτέρα 1.15 - 3.00 μ.μ.

Robo-Ιστορίες: Κατασκευάζουμε τη γνώση!

Κωνσταντινιά Ζηκούλη  Γ' - Δ΄ Δευτέρα 1.30 - 3.00 μ.μ.

Όμιλος Χορωδίας

Ελένη Αναστασιάδου Β' - ΣΤ' Τρίτη 1.15 - 4.00 μ.μ.

Αστρονομίας

Σοφία Σιμιτζόγλου Δ'-Ε'-ΣΤ' Τρίτη 1.15 - 3.00 μ.μ.

«Φυσικά» δια χειρός (με ιδιοκατασκευές και μετρήσεις)

Ελευθερία Μακρυγιάννη Ε' - ΣΤ' Τετάρτη 1.15 - 3.00 μ.μ.

Εκφράζομαι και δημιουργώ μέσω της κίνησης

Ερατώ Παλαιολόγου Β’-Γ’-Δ’ Πέμπτη 1.30 - 3.00 μ.μ.
Μουσικό εργαστήρι φλογέρας

 

Χρυσάνθη Ζεπάτου Γ'- Δ'  Πέμπτη 1.15 – 3.00 μ.μ.

Όμιλος Ψυχολογίας: Πρόγραμμα κοινωνικής και συναισθηματικής ανθεκτικότητας: δυνατά παιδιά

Κατερίνα Κωστακιώτη Ε' - ΣΤ'  Τετάρτη 1.15 - 3.00 μ.μ.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών των Πειραματικών Σχολείων Μαρασλείου