ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ"

 

 ΤΑΞΗ Ε2

 

  Σε ένα μακρινό νησί τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δύο απάνθρωπους τρόπους. Σε λίγο έχουν σχεδόν επιτύχει τον σκοπό τους. Μόνο μια μαύρη γάτα έχει απομείνει ζωντανή. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν. Αλλά και η γάτα είναι αποφασισμένη να επιζήσει. Αυτή είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, ενός απελπισμένου έρωτα, μιας πικρής προδοσίας - αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας μαύρης γάτας. "Η τελευταία μαύρη γάτα": ένα μυθιστόρημα από τον "ποιητή παραμυθιών" Ευγένιο Τριβιζά, που κερδίζει από την πρώτη σελίδα και κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα, ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της δεισιδαιμονίας.    

 

Η Εύα και η Μαριάννα με ένα πολύ όμορφο τρόπο μας παρουσίασαν το βιβλίο που τους εντυπωσίασε. "Εμπνευστήκαμε από αυτό το ωραίο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά και σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα δικό μας παιχνίδι"

  Έτσι η Μαριάννα και η Εύα ζωγράφισαν το παιχνίδι τους (φιδάκι), έφτιαξαν με πηλό πιόνα σε σχήμα γάτας, τα ζωγράφισαν σε μπλε και μαύρο χρώμα, έγραψαν τις καρτέλες με τις ερωτήσεις και ήταν έτοιμες να το παίξουν μαζί μας! Τις ευχαριστούμε γι' αυτή την πρωτότυπη παρουσίαση.