ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Πρότυπων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)

 

 

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 3966/2011, στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολείαλειτουργούν Μαθητικοί Όμιλοι, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε ποικίλους γνωστικούς τομείς και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργικότητας και αριστείας.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2012-2013 στα Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), θα λειτουργήσουν 6 Όμιλοι, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το οικείο ΕΠΕΣ. Η παρακολούθηση των Ομίλων είναι υποχρεωτική και ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και επιλογής των μαθητών, η οποία γίνεται με κριτήριο τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Κάθε όμιλος έχει 10 έως 20 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Οι όμιλοι λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα, από 14.15 έως 16.15. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους. Στο τέλος του διδακτικού έτους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, το διδακτικό υλικό και τη στοχοθεσία των Oμίλων, μπορείτε να βρείτε κάνοντας "κλικ" στον Όμιλο που σας ενδιαφέρει.

Το Πρόγραμμα και η Θεματολογία των Μαθητικών Ομίλων έχει ως εξής:

 

ΗΜΕΡΕΣ

ΩΡΕΣ

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 Υπεύθυνος

Εκπαιδευτικός

ΔΕΥΤΕΡΑ

14.15 -16.15

Γνωρίζοντας και χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και γνώσης με σημαντικά Μουσεία της Αθήνας της Ελλάδας και? του κόσμου!

 

Ελένη Ζυμαράκη

ΤΡΙΤΗ

14.15 -16.15

Γνωριμία με το ηλιακό μας σύστημα - Ταξίδια μέσα από τη μυθολογία 

 

Σοφία Σιμιτζόγλου

ΤΡΙΤΗ

14.15 -16.15

Origami: Μια τέχνη για το μυαλό και την ψυχή

 

Δομνίκη Παντοπούλου

ΤΕΤΑΡΤΗ

14.15 -16.15

 Χορωδιακό και ορχηστρικό σύνολο Μαρασλείου

 

Ελένη Αναστασιάδου

ΠΕΜΠΤΗ

14.15 -16.15

Παραδοσιακοί χοροί

Νίκη Χειλάκη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

14.15 -16.15

Εικαστικός Όμιλος Μαρασλείου

 Ερμιόνη Δελλή

 

Για την εγγραφή ενός μαθητή/τριας στον Όμιλο απαιτείται Αίτηση από τον γονέα ή κηδεμόνα, η οποία πρέπει να αποσταλεί στο σχολείο με φαξ (2107210835) ή e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή αυτοπροσώπως, μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2012. 

 

Για την αίτηση πατήστε εδώ.