ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 Διαγωνισμός για το λογότυπο του έργου ETHICSBOARD

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας έχει τη χαρά να ανακοινώσει τη συμμετοχή του ως συντονιστής στο Ευρωπαϊκό Έργο ETHICSBOARD. Η πρόταση υποβλήθηκε από τον Αν/τή καθηγητή κ. Θ. Μπαμπάλη και Πρόεδρο του τμήματος και ομάδα συνεργατών του.

Το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους μαθητές να αναπτύξουν και να προωθήσουν τη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση ως προς την επιχειρηματικότητα, τις επιχειρηματικές δεξιότητες, να εξασφαλίσουν τα οφέλη μιας πρώιμης παιδικής εκπαίδευσης, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη κριτικής και καινοτόμου σκέψης και κυρίως να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων και των γονέων.

Από τα πρώτα του κιόλας βήματα το έργο έχει προξενήσει το ισχυρό ενδιαφέρον των εμπλεκομένων σ' αυτό.

Ενδεικτικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συμμετάσχουν ενεργά ως τελικοί χρήστες στις ακόλουθες δραστηριότητες: Συνέδρια, ηλεκτρονικές έρευνες για να ενημερωθούν σχετικά με τις απαιτήσεις, τους όρους, τη μορφή και τη διάρθρωση του προγράμματος σπουδών για τη Δεοντολογία και την Επιχειρηματικότητα, θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για το λογότυπο του έργου και θα πρέπει να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία σχετικές εκδηλώσεις.

Το ETHICSBOARD ξεκίνησε επίσημα την 1η Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κοινοπραξία του έργου έχει σκοπό να ενεργήσει στην εκπαίδευση, να αναπτύξει και να διαδώσει τη δημιουργικότητα για να την μετατρέψει σε καινοτομία .
Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα εργαστούν για να δημιουργήσουν δεξιότητες που θα συμβάλλουν στις μελλοντικές αλλαγές στην κοινωνία μας. 
Διαγωνισμός Λογότυπου
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε ένα διαγωνισμό για το λογότυπο του έργου και καλούμε σχολεία, μαθητές και σπουδαστές ως άτομα ή ομάδες από όλη την Ευρώπη να μας στείλουν ένα λογότυπο για το έργο.

  • Οι προτάσεις λογοτύπου πρέπει να είναι σχέδια σε χαρτί ή ψηφιακό αρχείο.
  • Η έννοια του λογότυπου συνδέεται με τους στόχους του σχεδίου.
  • Το λογότυπο πρέπει να προσδιορίζει το ETHICSBOARD με την απλούστερη μορφή.

Το λογότυπο του έργου ETHICSBOARD θα είναι το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού μεταξύ σχολείων και άλλων ιδρυμάτων που εστιάζονται στην εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και την ηθική.

Υποβάλετε τις προτάσεις σας στο διαδίκτυο online έως την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου  2018.
Αν θέλετε να προτείνετε ένα σχέδιο σε χαρτί, παρακαλώ φορτώστε και στείλτε τη σαρωμένη έκδοση σε μορφή PDF.

Ο επιλεγμένος νικητής θα γίνει το επίσημο λογότυπο του ETHICSBOARD και θα χρησιμοποιείται σε όλα τα υλικά διάδοσης και στις μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του έργου. Ο νικητής θα έχει σημαντική προβολή μέσω της υλοποίησης του έργου.

Ο νικητής (άτομο και οργάνωση) θα λάβει ως βραβείο ένα ηλεκτρονικό κουπόνι αξίας 100€ για αγορά βιβλίων.