Cassini Contest in Greece ? 2016/2017

    

 

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

«Επιστήμονας του Κασίνι για μια  μέρα»

(Cassini-Scientist for a day Essay)

 

 

   Οι μαθητές και μαθήτριες του Μαθητικού Ομίλου Αστρονομίας συμμετείχαν στον διαγωνισμό »Επιστήμονας του Κασίνι για μια ημέρα» (Cassini Scientist for a day) που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να προτείνουν  στις NASA και ESA, πού πιστεύουν ότι πρέπει να στραφούν οι κάμερες του διαστημικού σκάφους Cassini για την επόμενη παρατήρησή του.

   Η ειδική ομάδα της NASA έχει επιλέξει τρεις πιθανούς στόχους παρατήρησης, καθένας από τους οποίους έχει ιδιαίτερη επιστημονική αξία και στην πραγματικότητα το Cassini θα παρατηρήσει και τους τρεις.

Οι τρεις επιλεγμένοι στόχοι για το 2016-2017 είναι:

  1. Οι πίδακες του Εγκέλαδου
  2. Οι λίμνες του Τιτάνα
  3. Το «εξάγωνο» του Κρόνου

  Οι προτάσεις-εκθέσεις των παιδιών ήταν πολύ αξιόλογες. Αξιολογήθηκαν από επιστήμονες του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Η βράβευση και η απονομή των πιστοποιητικών σε όλους τους συμμετέχοντες θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

   Για τρίτη φορά από την έναρξη του Ομίλου μας ένας μαθητής μας βραβεύεται για την προσπάθειά του. Είναι ο μαθητής Θωμάς Κουϊνέλης της ΣΤ2 τάξης.

  Μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Γεωργία Πολυζώη     Σοφία Σιμιτζόγλου

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν επίσης και στο επίσημο site της ESA:

WINNERS OF THE CASSINI SCIENCTIST FOR A DAY COMPETITION 2016-2017