ΟΜΙΛΟΙ

Όμιλος Αστρονομίας

 

  Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφτεί ο κ. Κ. Διαλυνάς, μέλος της ομάδας Cassini/MIMI, εξωτερικός συνεργάτης των ομάδων Voyager 1,2/LECP.

Κατά την περίοδο 2017-2018 συμμετείχε από τη θέση ευθύνης του Συνερευνητή στο σχεδιασμό της προτεινόμενης διαστημικής αποστολής Heliospheric and Interstellar Explorer-HELIX, ανταποκρίθηκε στο NASA Solar Terrestrial Probes (STP)

Interstellar Mapping and Acceleration Probe Opportunity.

Το θέμα της συζήτησης ήταν: ¨Το ηλιακό μας σύστημα και οι σύγχρονες ανακαλύψεις των διαστημοπλοίων Cassini, Voyager 1 and Voyager 2"

          

 

 

     

Οι μαθητές και μαθήτριες του Μαθητικού Ομίλου Αστρονομίας συμμετέχουν στο διεθνή εκπαιδευτικό διαγωνισμό Mission X όπου τα παιδιά καλούνται να ολοκληρώσουν δραστηριότητες για να κερδίσουν βαθμούς και να βοηθήσουν τις μασκότ Luna και Leo  να περπατήσουν στη Σελήνη.

Περιλαμβάνει  σωματικές και επιστημονικές δραστηριότητες οι οποίες εστιάζουν στα μαθήματα των Θετικών επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής, Μαθηματικών (STEM) και δίνει στα παιδιά την δυνατότητα εξάσκησης στην επιστημονική λογική και την ομαδική εργασία.

 

1η Αποστολή: Πεζή επιστροφή στο σταθμό βάσης

Τα παιδιά έκαναν ένα περίπατο, 1.600 μέτρων για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της δράσης ήταν συγκεντρωμένοι ώστε να παρατηρούν τους παλμούς τους, κατέγραψαν τις δικές τους παρατηρήσεις σχετικά με τις βελτιώσεις σε αυτή την εμπειρία.

Μελέτησαν για ποιους λόγους οι αστροναύτες πρέπει να γυμνάζονται όταν πρέπει να παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα στο ΔΔΣ