ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συγκρότηση Συμβουλίου Σχολείου

Σύμφωνα με το άρθρο 43 του ν. 3966/2011 (ΦΕΚ 118/24-5-2011) προβλέπεται η συγκρότηση πενταμελούς συμβουλίου του Σχολείου από τα ακόλουθα μέλη: α) το Διευθυντή του Π.Π.Σ., ως πρόεδρο, β) έναν εκπρόσωπο του Δήμου με γνώσεις και εμπειρία σε θέματα παιδείας, που ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο, ως αντιπρόεδρο, γ) έναν εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και δ) δύο διακεκριμένες προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, κατά προτίμηση αποφοίτους του σχολείου, οι οποίοι επιλέγονται από τα μέλη των περιπτώσεων α΄ έως και γ΄.

Το συμβούλιο του σχολείου συνεδριάζει τακτικά και ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α) αποφασίζει για θέματα του σχολείου και για θέματα που σχετίζονται με την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, ύστερα από συζήτηση με εκπροσώπους των γονέων, των μαθητών των γυμνασίων και λυκείων, του συλλόγου των αποφοίτων του Π.Π.Σ. και της τοπικής κοινωνίας,

β) συνεργάζεται με το σύλλογο αποφοίτων και το σύλλογο γονέων του Π.Π.Σ., καθώς και με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, ιδίως για θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και οικονομικών πόρων της σχολικής μονάδας, καθώς και για πολιτισμικές δραστηριότητες στην τοπική

κοινωνία και γ) εισηγείται στο ΕΠ.Ε.Σ. την αξιοποίηση και διάθεση των πόρων της σχολικής μονάδας, πέραν αυτών που διαχειρίζεται η αρμόδια σχολική επιτροπή.

Ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η από μέρους σας εκδήλωση ενδιαφέροντος για έναν εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων που θα συμμετέχει στο παραπάνω συμβούλιο, δεδομένου ότι αυτό δεν έχει συγκληθεί μέχρι σήμερα.


Για επικοινωνία:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.