Στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων

«Αγαπώ περισσότερο ότι γνωρίζω καλύτερα»

 και «Απολαυστικό ταξίδι στην αναγνωστική εμπειρία»

που υλοποιήθηκαν από το Β΄1 κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013-2014,
παρουσιάστηκε από τους μαθητές η θεατρική παράσταση «Ο Τρυφεράκανθος» , θεατρικό έργο βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου, στο Αμφιθέατρο Αθήνα 9,84 , στην  Τεχνόπολη στο Γκάζι.
 

Οι ευχές της Ελένης Πριοβόλου θα μας συνοδεύουν για να μας θυμίζουν την καταπληκτική συνεργασία μας.

 

?.«Εύχομαι από την παράστασή σας να βγείτε όλοι πιο σοφοί. Τρυφεράκανθοι, σκαθάρια, κουκουβάγιες και ξωτικά να γίνετε μια μεγάλη αγκαλιά. Να βλέπετε με μάτι στοργικό κάθε τι το διαφορετικό. Ό,τι σας ξενίζει ακόμη και αν σας φοβίζει να το πλησιάζετε με πρόθεση καλή και διάθεση φιλική. Να μάθετε τι είναι αυτό που κάνει τον άλλον διαφορετικό. Αν του λείπει κάτι να του το δίνετε εσείς και αν του περισσεύει να το πάρετε και να το κάνετε σοφία του μυαλού σας. Έτσι θα είστε όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι.

Σας εύχομαι ένα καλοκαίρι γεμάτο σκανταλιές, πολλές βουτιές, παγωτά, παιχνίδια, βόλτες και αποδράσεις. Αλλά κάθε βράδυ όταν το αστέρι σας κάνει σινιάλο και το φεγγάρι σας κλείνει το μάτι, πάρτε στα χέρια ένα ωραίο παραμύθι και διαβάστε το. Τότε, τα πιο όμορφα όνειρα θα συναχθούν και θα συντροφεύσουν τον ύπνο σας"