Πρόγραμμα κολύμβησης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Φυσικές δραστηριότητες & Σπόρ, υγεία και αναψυχή», οργανώνουμε πιλοτικά για τους μαθητές ?τριες της Ε΄ τάξης μαθήματα κολύμβησης  για την απόκτηση θετικής εμπειρίας και τη διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στο νερό και στο άθλημα της κολύμβησης.

Ο υψηλός αριθμός πνιγμών και άλλων ατυχημάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην χώρα μας δικαιολογεί την ανάγκη πραγματοποίησης του παρόντος προγράμματος.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση της βασικής δεξιότητας κολύμβησης από τους μαθητές, η εξοικείωση με το νερό,η εκμάθηση των βασικών τεχνικών προώθησης καθώς και η εμπειρία αναψυχής στο νερό.

Η παραπάνω δράση θα πραγματοποιηθεί από την εκπαιδευτικό Χρυσούλα Νάκη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Τα μαθήματα θα υλοποιηθούν στο κολυμβητήριο των Ιλισίων του Δήμου Ζωγράφου με συνεργασία αθλητικών συλλόγων του Δήμου στη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος. 

Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνεται με λεωφορεία δωρεάν σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Σχολείων Μαράσλειου.

Περίοδος υλοποίησης: Γ΄ Τρίμηνο (από 23 Απριλίου 2015 έως 29 Μαΐου 2015).

Για την συμμετοχή στο παραπάνω πρόγραμμα απαιτείται δήλωση- συγκατάθεση από τους γονείς ?κηδεμόνες των μαθητών-τριών. Όποιοι γονείς δεν επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους, προβλέπεται παραμονή στο σχολείο και συμμετοχή σε μάθημα Φυσικής Αγωγής.

 

ΠΡΟ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

  1. Μαγιό (Αθλητικό για κορίτσια και όχι μπικίνι)
  2. Μπουρνούζι
  3. Σαγιονάρες
  4. Σκουφάκι κολυμβητηρίου(υποχρεωτικά) και γυαλάκια κολύμβησης(προαιρετικά).