21ΜΑΡΤIΟΥ 2015

Με αφορμή ένα βιβλίο μιλάμε για την «ανεπάρκεια»

Οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός και η ομάδα Τέχνης και Δημιουργίας «Εν δυνάμει», σε συνεργασία με τα Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) και το 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, διοργάνωσαν εκδήλωση-συζήτηση με βάση το βιβλίο της Ελένης Γκιργκινούδη «Η χελιδόνα η Φενέλη κι ο Αλήτης ο σπουργίτης» το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του Μαράσλειου Διδασκαλείου Αθηνών.

Με αφορμή το βιβλίο ακλούθησε συζήτηση για το θέμα της αντιμετώπισης της αναπηρίας από το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα (παιδαγωγική εμπειρία και αλληλεπίδραση με την οικογένεια).

Η εκδήλωση συμπεριλάμβανε τη δραματοποιημένη αφήγηση του βιβλίου από τους εθελοντές ηθοποιούς της ομάδας Τέχνης και Δημιουργίας «Εν δυνάμει», παρουσίαση του βιβλίου, καθώς και το πώς αυτό χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για προσέγγιση του θέματος της αναπηρίας από τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό κ. Ελένη Γκιργκινούδη.

 

Ακολούθησαν εισηγήσεις των:

Ελένη Γκριγκινούδη, δασκάλα ειδικής αγωγής μέσης εκπαίδευσης,

συγγραφέας του βιβλίου

 

Ελένη Δημοπούλου, ηθοποιός-σκηνοθέτης, διευθύντρια

του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

 

Φωτεινή Μεγαλούδη, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παιδιών με

σύνδρομο Down «Ηλιαχτίδα»

 

Ασπασία Χαρλαμπίτα, δασκάλα-ειδική παιδαγωγός

 

Τη συζήτηση συντόνισε η Σοφία Σούπαρη, εκδότρια.

Συμμετείχε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παιδιών με σύνδρομο Down «Ηλιαχτίδα».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Αθανάσιος Παπάς, ομότιμος καθηγητής ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ, η Λυκειάρχης και ο Υποδιευθυντής του 26ου ΓΕΛ, κ. Σοφία Μασμανίδου και κ. Πέτρος Μουστάκας, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Παππάς, και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των Πρότυπων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων, εκπαιδευτικοί και γονείς των Σχολείων και  φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

  

Δείτε εδώ το Δελτίο τύπου  και την πρόσκληση της εκδήλωσης.