Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Σχολείου

 '

Email, Ημέρες και ώρες επικοινωνίας εκπαιδευτικών (Σχολικό Έτος 2022-23)

Βιογραφικά εκπαιδευτικών

 

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (21/3/2023)

 

Αγαπητοί γονείς,

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 τα παιδιά θα προσέλθουν το πρωί κανονικά στις 8:00’ π.μ. όπου θα παρακολουθήσουν τη γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και θα αποχωρήσουν στις 10:30’ π.μ.

Θα θέλαμε να σας έχουμε όλους κοντά μας, σε μια τέτοια μέρα αλλά λόγω του περιορισμένου, κλειστού, χώρου (Αμφιθέατρο), θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν τη γιορτή οι γονείς των μαθητών  των ΣΤ’ τάξεων των σχολείων που παίρνουν μέρος.

Σας ευχαριστούμε!


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (7/3/2023) 

 

Αγαπητοί γονείς 

σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 8/3/2023 λόγω της απεργίας που έχει προκηρυχθεί και με βάση τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτή δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ) 5/03/2023

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με αριθμό 22010/Δ6/24.2.2023 «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα Σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία» (Β΄1062) με την οποία ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την εισαγωγή μαθητών (λήψη αρχείου εδώ)

Η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24 αφορά στην εισαγωγική τάξη κάθε βαθμίδας, δηλαδή το προνήπιο, την Α΄ Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Γενικού Λυκείου. Στα Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 28.4.2023 ενώ στα Πρότυπα Γυμνάσια και Πρότυπα Λύκεια με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί στις 29.4.2023 . Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση ή την δοκιμασία εισαγωγής, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση

από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ανά περιφέρεια, τον αριθμό εισακτέων μαθητών ανά σχολείο, την διαδικασία εισαγωγής υπάρχουν στον ιστότοπο της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr

 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/03/2023

 

10- 27 Μαρτίου 2023-Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 22010/Δ6/24.2.2023 «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα Σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία» (Β  1062):

Α) Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα, τα Πειραματικά και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία ορίζεται από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023,

Β) η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και της απόδοσης του τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας στα Πρότυπα και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία θα γίνει την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και

Γ) η  ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία ορίζεται το Σάββατο 29 Απριλίου 2023.

Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ.

 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08/02/2022

 

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι από αύριο, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, επιστρέφουμε σε κανονική (διά ζώσης) λειτουργία.

 


 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07/02/2022

 

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε για την παρακάτω ανακοίνωση - δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής:

 

Λόγω του υπερτοπικού τους χαρακτήρα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, κ.α.) αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

Η σχετική απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων δεν προέρχονται μόνο από το δήμο στον όποιο αυτά λειτουργούν, αλλά και από άλλους δήμους στους οποίους συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας.

Επιπλέον, λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας και μετά από σχετικά αιτήματα των δημοτικών αρχών κλειστά θα είναι αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία στους δήμους Φιλοθέης -Ψυχικού και Μαραθώνα. Η σχετική απόφαση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης που προηγήθηκε νωρίτερα για το σύνολο των σχολείων στην Αττική.   

Εδώ και το σχετικό link:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεπώς τα αυριανά μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Σύντομα θα λάβετε το αυριανό πρόγραμμα.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06/02/2022

 

Αγαπητοί γονείς, 

σας ενημερώνουμε ότι αύριο, 07.02.2023, το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά. Για τυχόν διευκρινίσεις, για μετακινήσεις σε περιοχές με προβλήματα κυκλοφορίας, επικοινωνείτε απ' ευθείας με τις/τους συνοδούς των σχολικών.

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05/02/2022

Αγαπητοί γονείς, 

όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αλέξανδρου Κόπτση:

Αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα.

Όπως επίσης ήδη θα έχετε ενημερωθεί από τα ΜΜΕ με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται σήμερα το πρωί στην Αττική και τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι τα φαινόμενα αυτά θα επιδεινωθούν το επόμενο 24ωρο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν και σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.
 
Συνεπώς, τα αυριανά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης. Εντός της ημέρας θα σας αποσταλούν το πρόγραμμα και τα σχετικά links.
 
Καλή Κυριακή!

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/12/2022 

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι ως προς το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας ισχύουν τα εξής:

 • Στις 21 Δεκεμβρίου το σχολείο δε θα λειτουργήσει και οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Σ.Ε.Ε. κ. Πολυζώη. 
 • Στις 23 Δεκεμβρίου το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες ωράριο έως τις 4:00' μ.μ. Για επιμέρους δραστηριότητες και προγράμματα (γιορτές τμημάτων, bazaar κλπ.) θα ενημερωθείτε από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων. 

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία!
 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/12/2022

 

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση ελέγχων και η ενημέρωση ανά τμήμα για το 1ο τρίμηνο, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ, θα πραγματοποιηθεί, τελικά, στις 20 Δεκεμβρίου 2022 στις 4:30' μ.μ. 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/12/2022

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στις 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 4:30' μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επίδοση ελέγχων και ενημέρωση ανά τμήμα για το 1ο τρίμηνο (θα λάβετε πρόσκληση από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων). Για το λόγο  δεν θα πραγματοποιηθούν οι τακτικές μηνιαίες ενημερώσεις του μηνός Δεκεμβρίου. 

Η εκπαιδευτικός πληροφορικής κ. Χαρά Παπαδάκη θα δεχτεί τους γονείς που επιθυμούν ενημέρωση την επόμενη Πέμπτη στις 8 Δεκεμβρίου 8:15–9:00.

Σας ευχαριστούμε,

 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/11/2022

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι από αύριο 22/11/2022 και μέχρι νεωτέρας η πρωινή προσέλευση των μαθητών/ητριών θα πραγματοποιείται από την Μαρασλή 4 (καγκελόπορτα), λόγω διενέργειας εργασιών πεζοδρομίου επί της Μαρασλή. Η είσοδος θα παραμένει ανοιχτή έως τις 8:15' π.μ. Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις άλλες εισόδους.  Σημειώνεται ότι δεν αλλάζει κάτι όσο αφορά την αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών η οποία θα πραγματοποιείται όπως γινόταν έως τώρα.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14/11/2022

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου  2022 τα παιδιά θα προσέλθουν το πρωί κανονικά στις 8:00’ π.μ. όπου θα παρακολουθήσουν την γιορτή για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη και θα αποχωρήσουν στις 10:30’ π.μ.

 

Λόγω του περιορισμένου, κλειστού, χώρου (Αμφιθέατρο) και των μέτρων σχετικά με τον covid 19, θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν τη γιορτή οι γονείς των μαθητών  των Ε’ τάξεων των σχολείων που παίρνουν μέρος.

 

Σας ευχαριστούμε!

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8/11/2022

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο λόγω της απεργίας το Ολοήμερο θα λειτουργήσει έως τις 3:00' μ.μ. 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/11/2022

Αγαπητοί γονείς, χθες το μεσημέρι παραλάβαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα την απόφαση της οικονομικής επιτροπής σχετικά με τα νέα εγκεκριμένα δρομολόγια. Έχουμε ξεκινήσει ήδη το σχηματισμό των δρομολογίων (ονόματα μαθητών, μαθητριών) ώστε αυτά να αποσταλούν στους αναδόχους το συντομότερο. Σχετικά, με τα δρομολόγια που έχουν κηρυχθεί άγονα, θα σας ενημερώσουμε όταν με τη σειρά μας λάβουμε ενημέρωση από την Περιφέρεια. 

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας.

Σχετικά, με τους ομίλους σας ενημερώνουμε ότι έχουν παραληφθεί οι αιτήσεις της β΄φάσης και βρίσκονται στο στάδιο της επεγεργασίας. Για απορίες και διευκρινίσεις για κάθε όμιλο, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τον/την υπέυθυνο/η εκπαιδευτικό του κάθε ομίλου (τα mail των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας.)

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29/10/2022

Αγαπητοί γονείς, 

ανακοινώνουμε τις κενές θέσεις των ομίλων που είτε ήδη λειτουργούν με τον ελάχιστο αριθμό είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την λειτουργία τους και σας καλούμε όσοι επιθυμείτε να καταθέσετε αίτηση στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddhLxQkZBFIQFS_YYXZ9of4srAtk08cBVwXG5XS8n2t6k4NA/viewform

από σήμερα 29/10/2022 στις 8:00’ π.μ. έως και τη Δευτέρα 31/10/2022 στις 10:00’ π.μ.

Επισημαίνεται ότι στην επιλογή που θα ακολουθήσει θα προηγηθούν τα παιδιά που δεν είναι ήδη σε κάποιο όμιλο και στη συνέχεια προκειμένου αν υπάρχουν κενά και προκειμένου να καλυφθούν, θα ληφθούν υπόψη και οι αιτήσεις παιδιών που ήδη έχουν επιλεγεί για κάποιον όμιλο.

 

ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑΞΕΙΣ

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ

ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Όμιλος Αγγλικών

“Παιχνίδια Λόγου”

Β΄- Γ΄- Δ΄

Τρίτη

13:15-15:00

2

Εικαστικός Όμιλος

Γ΄έως Στ΄

Τρίτη

13:15-15:00

3

Παίζοντας με τα μαθηματικά

Ε΄,Στ΄

Τρίτη

13:15-15:00

9

Όμιλος Μαθητικής Εφημερίδας

Γ', Δ ΄

Τετάρτη

13:15-16:00

5

Όμιλος δημοσιογραφίας-Μαθητική εφημερίδα

Ε΄, Στ΄

Τετάρτη

13:15-16:00

10

Θεατρικός Όμιλος

Δ΄ έως Στ΄

Τετάρτη

13:15-15:00

5

Λαική παράδοση,

απλωμένη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δ΄έως ΣΤ΄

Πέμπτη

13:15-15:00

13

“ Το ΟRIGAMI στο Δημοτικό Σχολείο”

Δ΄έως ΣΤ’

Παρασκευή

13:15-15:00

7

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Δ΄έως ΣΤ΄

Παρασκευή

13:15-15:00

8

Χορωδία

Γ΄έως Στ΄

Δευτέρα

13:15-15:00

3

 

Χρόνια Πολλά για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!


 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/10/2022

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 τα παιδιά θα προσέλθουν το πρωί κανονικά στις 8:00’ π.μ. όπου θα παρακολουθήσουν την γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και θα αποχωρήσουν στις 11:00’ π.μ.

Θα θέλαμε να σας έχουμε όλους κοντά μας, σε μια τέτοια μέρα αλλά λόγω του περιορισμένου, κλειστού, χώρου (Αμφιθέατρο) και των μέτρων σχετικά με τον covid 19, θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν τη γιορτή οι γονείς των μαθητών  των Δ’ τάξεων των σχολείων που παίρνουν μέρος.

Σας ευχαριστούμε!

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/10/2022 - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΩΝ   

Αγαπητοί γονείς,

ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε για τη συμμετοχή των παιδιών σας στους ομίλους. Έως το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η επιλογή με κλήρωση, όπου απαιτείται, των μαθητών/τριών όλων των ομίλων.

Ειδικότερα, οι όμιλοι: Χορωδία, Αρχές προγραμματισμού και ρομποτικής, Εικαστικός Όμιλος, Εργαστήρι Τυπογραφίας και Εκδόσεων, Δημιουργικής Φωτογραφίας,  έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό και θα λειτουργήσουν από αυτή την εβδομάδα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί αυτών των ομίλων έχουν ειδοποιήσει ή θα ειδοποιήσουν τους/τις μαθητές/τριες που συμμετέχουν στους παραπάνω ομίλους. Σε όποιους από τους προαναφερθέντες ομίλους υπάρχουν κενές θέσεις, αυτές θα καλυφθούν με τις Β’ επιλογές αφού συμπληρωθούν οι υπόλοιποι όμιλοι. Όλοι οι άλλοι όμιλοι, που δεν αναφέρονται παραπάνω,θα συμπληρωθούν έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, με τις Β’ και Γ’ επιλογές και θα λειτουργήσουν από την εβδομάδα που ξεκινάει στις 24 Οκτωβρίου. Και σε αυτή την περίπτωση οι γονείς θα ειδοποιηθούν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κάθε ομίλου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη.

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 10/10/2022

 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4692/2020 (Φ.Ε.Κ. 111 Α΄/12-06-2020), «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις»και τις διατάξεις της με αρ. 78054/Δ6/22-6-2020 Υ.Α (ΦΕΚ 2494 Β’ ) «Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων» δημιουργούνται όμιλοι αριστείας,δημιουργικότητας και καινοτομίας οι οποίοι λειτουργούν μετά τη λήξη των μαθημάτων του ημερησίου ωρολογίου προγράμματος.
Σκοπός είναι η ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, τόσο των μαθητών των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Π.Σ και ΠΕΙ.Σ.) όσο και άλλων σχολείων της δημόσιας εκπαίδευσης
Στα Πειραματικά Δημοτικά Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), η λειτουργία των Μαθητικών Ομίλων έχει ξεκινήσει από το σχολ. έτος 2011-12.
Φέτος, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 17 Μαθητικοί Όμιλοι. Η παρακολούθηση των Ομίλων ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και επιλογής των μαθητών. Κάθε Όμιλος απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών και η συμμετοχή σε αυτούς είναι ελεύθερη. Επίσης, κάθε τμήμα Ομίλου αποτελείται από 10 έως 20 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων, θα υπάρξει επιλογή των μαθητών, με κλήρωση. Οι Όμιλοι λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί έως 2 Ομίλους. Στο τέλος του διδακτικού έτους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Η έναρξη των μαθημάτων των Μαθητικών Ομίλων θα γίνει την εβδομάδα που ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου , τις ημέρες και τις ώρες που έχουν ανακοινωθεί ανά Όμιλο. Η παρακολούθηση των Ομίλων είναι υποχρεωτική και κάθε μαθητής έχει δικαίωμα μόνο για 4 απουσίες στη διάρκεια του σχολικού έτους.
Για την εγγραφή ενός μαθητή/τριας στον Όμιλο απαιτείται αίτηση από τον γονέα ή κηδεμόνα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας από σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 10:00’ π.μ. έως και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στις 23:59’ μ.μ. στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
Οι διαθέσιμοι όμιλοι είναι οι εξής:

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός

Θέμα Μ.Ομίλου

Τάξεις που απευθύνεται

Ημέρα και ώρα

Αίθουσα

Μέγιστος Αριθμός παιδιών

 

1.Ελένη Αναστασιάδου

Χορωδία

Γ΄έως Στ΄

Δευτέρα

13:15-15:00

Πολλαπλών χρήσεων

 

 28

2.Γιώργος Τσάλης

Αρχές προγραμματισμού και ρομποτική

Δ΄έως Στ΄

Δευτέρα

13:15-15:00

Αίθουσα Ε’/Στ’ (Νέο Κτίριο)

16

 

 

3.Μαρία Ξηρά

 

 

Όμιλος Αγγλικών

“Παιχνίδια Λόγου”

 

 

Β΄- Γ΄- Δ΄

 

 

Τρίτη

13:15-15:00

 

 

Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων

 

 

12

4.Κλέβες Χρυσικού

 

Εικαστικός Όμιλος

Γ΄έως Στ΄

Τρίτη

13:15-15:00

Αίθουσα 14

(Β2)

14

5.Γιώργος Κόκκαλης

Κοινωνική & Συναισθηματική Μάθηση

 

Γ΄έως Στ΄

Τρίτη

13:15-15:00

Αίθουσα Ε’/Στ’(Νέο Κτίριο)

 

15

6.Σοφία Σιμιτζόγλου

 

Όμιλος Αστρονομίας

Δ΄έως Στ΄

 

Τρίτη

13:15-15:00

Smart class (24)

15

7.Αλεξάνδρα Δερμάνη

Παίζοντας με τα μαθηματικά

Ε΄,Στ΄

 Τρίτη

13:15-15:00

 

Αίθουσα 22 (Στ2 )

14

 

8.Ελένη Νίτση

 

Όμιλος Μαθητικής Εφημερίδας

Γ', Δ ΄

Τετάρτη

13:15-16:00

Αίθουσα 20

(Γ2)

12

9.Κωνσταντίνα Δουφέκα

Όμιλος δημοσιογραφίας-Μαθητική εφημερίδα

Ε΄, Στ΄

Τετάρτη

13:15-16:00

Αίθουσα 14

(Β2)

12

 

 

 

10.Παναγιώτα Καντά

 

Le Petits Francais/Γαλλικά  για μικρά παιδιά

 

 

Β΄,Γ΄

 

Τετάρτη

13:15-15:00

 

Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων

 

12

11.Μαρία

Ζαχαροπούλου

Θεατρικός Όμιλος

Δ΄ έως Στ΄

 

 

 

Τετάρτη

13:15-15:00

Smart class (24)

12

12.Ανθούλα  Κουτούπη

Όμιλος Δημιουργικής Φωτογραφίας

Ε΄, Στ΄

Πέμπτη

13:15-15:00

Αίθουσα 20

(Γ2)

12

13.Δέσποινα Γαρυφαλλίδου

Κατανοώ τον κόσμο γύρω μου με τη ματιά του φυσικού

Α΄ έως Δ΄

Με προτεραιότητα στις Β΄- Γ΄

Πέμπτη

13:15-15:00

Αίθουσα Ε’/Στ’ (Νέο Κτίριο)

12

 

 

 

 

14.Νίκη Κωνσταντίνου-Σγουρού

 

Εργαστήρι Τυπογραφίας και Εκδόσεων

Α΄ έως ΣΤ΄

Πέμπτη

13:15-15:00

Αίθουσα 19 (Γ1)

12

15. Αρτεμισία

Ντοά

Λαική παράδοση,

απλωμένη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

Δ΄έως ΣΤ΄

Πέμπτη

13:15-15:00

 

Smart class (24)

 

16

16.Χριστίνα Γκλοβάνου

 

“ Το ΟRIGAMI στο Δημοτικό Σχολείο”

Δ΄έως ΣΤ’

Παρασκευή

13:15-15:00

Αίθουσα 22 (Στ1)

15

 

17.Δόμνα Κουγιουμτζή

 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

 

Δ΄έως ΣΤ΄

 

Παρασκευή

13:15-15:00

 

Αίθουσα 14 (Β2)

 

14

Για να καταθέσετε αίτηση για συμμετοχή στους Ομίλους ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΜΙΛΩΝ

 Για πληροφορίες για τους ομίλους  ακολουθήστε τον  σύνδεσμο:

Πληροφορίες Ομίλων

 


 

Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού
Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2021-2022)

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 29/9/2022

Τη Δευτέρα 03.10.2022τα σχολεία μας δεν θα λειτουργήσουν λόγω της εορτής του Πολιούχου της πόλης, «Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου».

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 22/9/2022 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε την απόφαση της Οικονομικής της Περιφέρειας Αττικής. Στη συγκεκριμένη απόφαση, δε φαίνεται ποιες περιοχές αφορούν τα δρομολόγια που έχουν κηρυχθεί άγονα ούτε και ο αριθμός μαθητών ανά δρομολόγιο, που πιστεύω να  μας κοινοποιηθούν αύριο από την Περιφέρεια. Έπειτα από την αποστολή αυτών των διευκρινίσεων θα ξεκινήσει η κατανομή των μαθητών/μαθητριών στα υπάρχοντα δρομολόγια. 

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 14/9/2022 

 

 Αγαπητοί γονείς, καλημέρα!

Σας ενημερώνουμε ότι για τη μείωση του συνωστισμού η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται ως εξής:
 • Τάξεις Α', Β', Γ' στις 13:15' από την έξοδο του Νεοκλασικού. 
 • Τάξεις Δ', Ε', ΣΤ' στις 13:15' από την ξύλινη πόρτα ????(από εκεί που μπαίνουν το πρωί).
Στις 3:00' μ.μ. και 4:00' μ.μ. όλα τα παιδιά αποχωρούν από το Νεοκλασικό
Η αρχή θα γίνει από σήμερα και θα διαρκέσει έως την έναρξη της μεταφοράς με τα σχολικά.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!
 

 

Πρόγραμμα για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 - Αγιασμός

Τη Δευτέρα 12-9-2022 στις 8.30’ σας περιμένουμε για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, στον αύλειο χώρο του σχολείου. Επισημαίνεται ότι η μάσκα προστασίας είναι προαιρετική αλλά συστήνεται ως απαραίτητη σε καταστάσεις συνωστισμού.

Μετά το τέλος του αγιασμού,μαθητές και μαθήτριες θα μεταβούν στις αίθουσες με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους για μια πρώτη γνωριμία. Ειδικά, οι γονείς της Α’ θα παραμείνουν στο χώρο ώστε να γνωρίσουν τις δασκάλες των παιδιών και να ενημερωθούν. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να έχουν μαζί τους σχολική τσάντα.

Προσέλευση8:00 – 8:15 ( Γονείς – Μαθητές/τριες)

Αγιασμός: 8:30’

Eίσοδος: Ξύλινη πόρτα  επί της Μαρασλή. Κατ’ εξαίρεση τη Δευτέρα η είσοδος μπορεί να πραγματοποιείται και από τη Μαρασλή 4 (καγκελόπορτα)

Αποχώρηση: 10:00 συνοδεία των γονέων.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία!

 

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 9/9/2022 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ 9ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 

1ο 12/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)

 

ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΕΣ/ ΚΛΗΡΩΘΕΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ/ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΕΣ

  

Γ’ τάξη   ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ

 

3 (τρία) αγόρια

Κληρώθηκαν οι μαθητές με αριθμό κλήρωσης και κατά σειρά προτεραιότητας:

Α/Α

ΚΩΔΙΚΟΣ

1

61

2

14

3

25

 

Επιλαχόντες κληρώθηκαν οι μαθητές με αριθμό κλήρωσης και κατά σειρά

προτεραιότητας: 

Α/Α

ΚΩΔΙΚΟΣ

1

26

2

04

3

13

4

09

5

07

6

15

 

2 (δύο) κορίτσια 

Κληρώθηκαν οι μαθήτριες με αριθμό κλήρωσης και κατά σειρά προτεραιότητας:

A/A

ΚΩΔΙΚΟΣ

1.

20

2

29

  

Επιλαχούσες κληρώθηκαν οι μαθήτριες με αριθμό κλήρωσης και κατά σειρά

προτεραιότητας: 

Α/Α

ΚΩΔΙΚΟΣ

1

18

2

28

3

12

4

24

5

34

6

19

7

03

8

62

9

17

10

02

11

16

12

10

13

08

14

05

15

11

16

21

17

27

 

(1)  Θέση Ειδικής  Κλήρωσης 12/θέσιο 

Α/Α

ΚΩΔΙΚΟΣ

1

31

 

Επιλαχόντες κληρώθηκαν οι μαθήτριες με αριθμό κλήρωσης και κατά σειρά

προτεραιότητας: 

Α/Α

ΚΩΔΙΚΟΣ

1

33

2

32

 

 

1/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (ΚΟΡΙΤΣΙ)

 

ΚΛΗΡΩΘΕΙΣΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ:93

1η ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ: 81

 

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Δ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (ΑΓΟΡΙ)

 

ΚΛΗΡΩΘΕΙΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ: 87

1ος ΕΠΙΛΑΧΩΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ: 78

2ος ΕΠΙΛΑΧΩΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ:79

3ος ΕΠΙΛΑΧΩΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ: 94

4ος ΕΠΙΛΑΧΩΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ: 100

5ος ΕΠΙΛΑΧΩΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ: 89

6ος ΕΠΙΛΑΧΩΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ: 80

7ος ΕΠΙΛΑΧΩΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ: 99

 

Οι γονείς των μαθητών που κληρώθηκαν πρέπει το συντομότερο να καταθέσουν αίτηση μετεγγραφής από το σχολείο εγγραφής του παιδιού προς το σχολείο μας (κωδ. σχολείου: 9050020)

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην κλήρωση! 

 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 8/9/2022

 

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι η κλήρωση για την πλήρωση των κενών θέσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο στην αίθουσα ΣΤ2΄, η οποία βρίσκεται δίπλα από το γραφείο του Διευθυντή (είσοδος από Μαρασλή και Σουηδίας), στις 12:00' το μεσημέρι.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική.

 

 


 

To ΕΠΕΣ Μαρασλείου προκηρύσσει προς πλήρωση τις εξής κενές θέσεις των Μαράσλειων σχολείων:

 

1ο 12/θέσιο ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

 

Γ’ τάξη:

3 αγόρια, 

κορίτσια,

1 θέση ειδικής κλήρωσης

 

3/θέσιο ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

(δείτε εδώ τις θέσεις του 3/θεσίου)

1/θέσιο ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

(δείτε εδώ τις θέσεις του 1/θεσίου)

 

Επισημαίνεται ότι είναι πιθανό, να υπάρξουν νέες κενές θέσεις λόγω αιτήσεων μετεγγραφής που θα κατατεθούν έως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Σε με τέτοια περίπτωση ο Πίνακας θα επικαιροποιηθεί. Συστήνουμε να παρακολουθείτε την  ιστοσελίδα μας για την περίπτωση που προστεθούν κενά στα ήδη υπάρχοντα.

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην κλήρωση κατατίθενται:

Α) με προσωπική παρουσία των δυο γονέων/κηδεμόνων, άλλως, η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του απόντος γονέα/κηδεμόνα από το περιεχόμενο της οποίας θα προκύπτει ότι συναινεί στην συμμετοχή του τέκνου του στη διαδικασία και προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής καταστάσεως ή

Β) ηλεκτρονικά στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολικής μονάδας ενδιαφέροντος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) με επισυναπτόμενα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός πρωτοκόλλου αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται ηλεκτρονικά θα πρέπει να επισυναφθούν υπεύθυνες δηλώσεις και δυο γονέων/κηδεμόνων μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται στην ιστοσελίδα gov.gr. Σε κάθε αίτηση αναφέρεται ο κωδικός ο οποίος επέχει θέση αριθμού πρωτοκόλλου αυτής. Οι γονείς/κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών δικαιούνται να καταθέσουν αίτηση σε ένα (1) μόνο Πειραματικό Σχολείο.

Η συμμετοχή στην κλήρωση επιτρέπεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής του/της μαθητή/τριας.

Η διεξαγωγή της κλήρωσης θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του σχολείου την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 12: 00, υπό την ευθύνη του ΕΠΕΣ του σχολείου και σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΠΠΣ.

Η διά ζώσης υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στην κλήρωση θα πραγματοποιείται στο γραφείο Διευθυντή του 1ου 12/θεσίου, από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 έως και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 10:00 π.μ. – 12:00’ μ.μ. (Για την υποβολή της αίτησης: είσοδος από Μαρασλή και Σουηδίας).

Σε περίπτωση υποβολής αίτησης συμμετοχής ηλεκτρονικά, η καταληκτική ημερομηνία και ώρα είναι η ίδια με τη δια ζώσης υποβολή, ήτοι την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 12: 00’ το μεσημέρι. Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση απαιτείται να έχει εκδοθεί μέσω της ψηφιακή πύλης gov.gr στη διεύθυνση

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses

προς το ΕΠ.Ε.Σ. Μαρασλείου από τον κάθε γονέα/κηδεμόνα του παιδιού χωριστά με το εξής κείμενο:

 

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι :

Α) Είμαι κηδεμόνας του

ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ:                                       ____ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ:                                    ____

ΗΜΕΡ. ΓΕΝ. ΠΑΙΔΙΟΥ:                         _________

Β) Αιτούμαι την συμμετοχή του/της γιου/κόρης μου στην συμπληρωματική

κλήρωση της  9ης Σεπτεμβρίου 2022 για την τάξη     _για το σχολικό έτος 2022-2023.

Γ) Τα στοιχεία επικοινωνίας μου είναι:

λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):                                                                   

τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τηλ 1: …………    Τηλ 2: …………………………        Τηλ 3: ……………………

διεύθυνση αλληλογραφίας: Οδός:…………………Αριθ.:……………Περιοχή......................................Τ.Κ:  ………………..

Για τις παρακάτω περιπτώσεις κυκλώνετε την αντίστοιχη επιλογή:

Δ) Φοιτά στο ίδιο σχολείο ή στα συνδεδεμένα σχολεία αδερφός ή αδερφή του/της  ΝΑΙ         ΟΧΙ

 

και στη συνέχεια να αποσταλεί στο email του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα: ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ.

Στην περίπτωση που δεν λάβετε κάποια απάντηση με τον αριθμό συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας (210-7210835). Διευκρινίζεται ότι δεν υποστηρίζεται λειτουργία αυτόματης απάντησης, οπότε θα μεσολαβεί εύλογο χρονικό διάστημα έως την αποστολή του αριθμού συμμετοχής στην κλήρωση.

 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27-08-2022 - ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

 

Ανακοινοποιούμε στο ορθό τον Πίνακα δεκτών-μη δεκτών υποψηφίων. Η αίτηση με τα παρακάτω στοιχεία έγινε εκ παραδρομής δεκτή. Κατά τον επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο υποψήφιος διανύει διετή δοκιμαστική υπηρεσία (ΦΕΚ διορισμού 1818/τ. Γ’/10/8/2021) και ως εκ τούτου η αίτησή του δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

 

Πίνακας μη δεκτών υποψηφιοτήτων για απόσπαση στο 1ο 12/θέσιο ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

Στοιχεία Αίτησης

Αριθμός Μητρώου Εκπαιδευτικού

Μοναδικός κωδικός

Αρχικό Επωνύμου

Αρχικό Ονόματος

Ειδικότητα

718024

233101NBGMCOPS

Β

Ι

ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΟΙ

 

 


 

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24.08.2022

 

Αξιολογικός Πίνακας Υποψηφίου

 

Ο υποψήφιος μπορεί να υποβάλει ένσταση, αποκλειστικά, στην πλατφόρμα των αιτήσεων έως 25 Αυγούστου 2022, στις 15:00'.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22.08.2022

 

Πίνακας δεκτών υποψηφιοτήτων για απόσπαση στο 1ο 12/θέσιο ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

 

 

Στοιχεία Αίτησης

Αριθμός Μητρώου Εκπαιδευτικού

Μοναδικός κωδικός

Αρχικό Επωνύμου

Αρχικό Ονόματος

Ειδικότητα

718024

233101NBGMCOPS

Β

Ι

ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΟΙ

 

 

 

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11.07.2022

 

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) αναρτά την αριθμ 112/ΔΕΠΠΣ/11-7-2022 «Προκήρυξη διαδικασίας κατάταξης υποψήφιων εκπαιδευτικών ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) για πλήρωση κενών θέσεων θητείας στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2022-2023 με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα» (ΑΔΑ:624Η46ΜΤΛΗ-7ΓΟ)

και καλεί

τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον πενταετή διδακτική υπηρεσία σε σχολική μονάδα και επιθυμούν να τοποθετηθούν με θητεία σε θέσεις εκπαιδευτικών των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ.:

α) της οικείας βαθμίδας αα) της Π.Δ.Ε. στην οποία οι ίδιοι υπάγονται ή αβ) σε Π.Δ.Ε. της επιλογής τους, εφόσον δεν λειτουργούν Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. της οικείας βαθμίδας στην Π.Δ.Ε. στην οποία υπάγονται και

β) διαφορετικής βαθμίδας, στην περίπτωση που η προκηρυσσόμενη θέση είναι κοινής ειδικότητας, βα) στην Π.Δ.Ε. στην οποία υπάγονται ή ββ) σε Π.Δ.Ε. της επιλογής τους, εφόσον στην Π.Δ.Ε. στην οποία υπάγονται δεν λειτουργεί Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. της βαθμίδας υποψηφιότητάς τους και  

γ) της περιοχής διορισμού τους στην περίπτωση που έχουν διοριστεί κατά το σχολ. έτος 2021-2022,

 

 
 

να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση

μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/aitese...

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τη

Δευτέρα 11/07/2022 έως Κυριακή 17/7/2022 έως τις 23:59.

Εκ του Αυτοτελούς Τμήματος Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1.06.2022

 

Τελικός Πίνακας Εισακτέων στο 1ο 12θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)

 

 Τελικός Πίνακας Εισακτέων στο 1/Θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)

 


 

 

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9.05.2022 (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ)

Ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα της κλήρωσης του 1ου 12/θ και 1/θ. Τα αντίστοιχα του 3/θ μπορείτε να να τα δείτε στην ιστοσελίδα http://dim-aei-marasl.att.sch.gr/

Σχετικά με την διαδικασία εγγραφής/μετεγγραφής, από την Τετάρτη 11 Μαΐου και από τις 11:00 έως τις 14:00, μπορείτε να προσέρχεστε (από Μαρασλή και Σουηδίας) έως και την Παρασκευή (11:00 έως τις 14:00)  για να παραλάβετε βεβαίωση επιτυχούς κλήρωσης με την οποία θα αιτηθείτε μετεγγραφή από το  σχολείο που έχετε κάνει την αρχική εγγραφή του παιδιού. Επειδή είναι πολύ πιθανό η εγγραφή να μην έχει ολοκληρωθεί, μπορείτε να παραλάβετε όλο το φάκελο ώστε να γίνει εγγραφή από την αρχή στο σχολείο μας.

Σημειώστε ότι για την εγγραφή/μετεγγραφή του παιδιού, είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία και των δύο γονέων. Στην περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να συμβεί για οποιοδήποτε λόγο η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τον ένα γονέα αρκεί να κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr  ή θεωρημένη από ΚΕΠ στην οποία να αναφέρεται ότι ο άλλος γονέας «συναινεί για την εγγραφή ή την μετεγγραφή του παιδιού του στο 1ο 12/Θ Πειραματικό Δ.Σ. Πανεπιστημίου  Αθηνών (Μαράσλειο)».

 

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ/ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΕΣ 12/ΘΕΣΙΟΥ

 

ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΕΣ (ΚΟΡΙΤΣΙΑ) 12/ΘΕΣΙΟΥ

 

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ (ΑΓΟΡΙΑ) 12/ΘΕΣΙΟΥ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1/ΘΕΣΙΟΥ

  


 

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι έως το τέλος της ημέρας θα έχουν αναρτηθεί οι καταστάσεις επιτυχόντων/επιτυχουσών (που ήδη έχουν ειδοποιηθεί με sms) καθώς και οι Πίνακες Επιλαχόντων/Επιλαχουσών.

Επιπλέον θα υπάρξουν οδηγίες για τη διαδικασία που απαιτείται, για την εγγραφή/μετεγγραφή των παιδιών που κληρώθηκαν, στο σχολείο μας. 

Ο Διευθυντής του 1ου 12/θ ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

 

 


 

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1.05.2022

 

Ενημέρωση για τη διαδικασία της κλήρωσης στα Πειραματικά Σχολεία 2022

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1.05.2022

 

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με υγεία!

 

Την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, επιστρέφουμε στο σχολείο με επικαιροποιημένο πρωτόκολλο ως εξής:

 

© 

 

 

Εδώ μπορείτε να δείτε και τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου: https://www.minedu.gov.gr/news/51986-29-04-22-nea-protokolla-covid-19-stin-ekpaidefsi 

(© Δημήτριος Κολλιόπουλος, Εκπαιδευτικός ΠΕ70) 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14.04.2022

Αγαπητοί γονείς,

Ανακοινώνουμε σήμερα τον τελικό πίνακα αιτήσεων για συμμετοχή στη κλήρωση για την Α’ τάξη του 1ου 12/θεσίου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο). 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΣΙΟΥ 

 

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον τελικό πίνακα αιτήσεων για συμμετοχή στη κλήρωση για την Α’ τάξη του 1/θεσίου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο). 

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΥ

 

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!


 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6.04.2022

 

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ

ΤΟΥ 1ου 12/ΘΕΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ)

Αγαπητοί γονείς,

Ανακοινώνουμε σήμερα τον προσωρινό πίνακα αιτήσεων για συμμετοχή στη κλήρωση για την Α’ τάξη του 1ου 12/θεσίου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο). Αφού ενημερωθείτε από τον αναρτημένο προσωρινό πίνακα και εφόσον διαπιστώσετε κάποιο λάθος σε σχέση με την εκτυπωμένη αίτησή σας, ενημερώνετε τη σχολική μονάδα με υπεύθυνη δήλωση για το λάθος και τη διόρθωση που επιθυμείτε.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΣΙΟΥ 

 

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον προσωρινό πίνακα αιτήσεων για συμμετοχή στη κλήρωση για την Α’ τάξη του 1/θεσίου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο). 

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΥ


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14.03.2022 (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ 15.03.2022)

 

Αιτήσεις εισαγωγής σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σχ. έτους 2022-23

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω του συνδέσμου:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας. Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του/της μαθητή/τριας σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.

Δείτε τα χρήσιμα έγγραφα για την εισαγωγή μαθητών σχ. έτους 2022-23:

Υ.Α. 28270/δ6/14-3-2022 με θέμα «Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2022-2023» 

Κ.Υ.Α. 2340/Δ6 ΦΕΚ_Β’_983_3-3-22 “Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία”


 

 04.03.2022

 

Διευκρινίσεις για την εγγραφή μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-23

 

 ΦΕΚ διαδικασίας ηλεκτρονικών  αιτήσεων  για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Διευκρινίζεται ότι όπως αναφέρεται και στην παραπάνω εγκύκλιο "Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, η εφαρμογή της διαδικασίας της ηλεκτρονικής κλήρωσης, το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων καθώς και η ημερομηνία κλήρωσης ορίζονται με Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. (https://depps.minedu.gov.gr) καθώς και στις ιστοσελίδες των οικείων σχολικών μονάδων".

Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή!

 


 

22.02.2022

 

 

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 24 φεβρουαρίου 2022, δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε προγραμματισμένη επιμόρφωση του 1ΟΥ ΠΕΚΕΣ Αθήνας. 

Ο Διευθυντής 

Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος

 


 

Οδηγίες για την επαναλειτουργία του σχολείου

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία!

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει κανονικά, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. 

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, μπορούν προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022. η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

Tο self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1). O διαγνωστικός αυτός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid tests και ένα self test, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα  το rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο rapid tests την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.

Σε περίπτωση που μαθητές ή εκπαιδευτικοί είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 εκτός σχολείου:

 • Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση ή εκπαιδευτικοί εμβολιασμένοι με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου J&J τους τελευταίους 2 μήνες, προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Οι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες από την έκθεση. 
 • Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή με μία δόση του εμβολίου J&J πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή ανεμβολίαστοι, παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Μετά την 5η ημέρα, οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
 • Αν πρόκειται για εμβολιασμένους μαθητές, τότε προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία σελφ τεστ τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7.
 • Αν πρόκειται για μη εμβολιασμένους μαθητές, τότε παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα μετά την έκθεση.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει:

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε 12 Ερωτήσεις-απαντήσεις για τη λειτουργία των σχολείων από την επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΘ.

 

Καλή επιστροφή σε όλους/όλες μας!

 

 

 

 


 

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16.11.2021

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία σχετικά με την επιλογή των μαθητών για τους ομίλους έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ειδικότερα:

Οι θέσεις για τους ομίλους:

1. Αστρονομίας

2. Origami για παιδιά

3. Οut of Eden: Ένα διεθνές εκπαιδευτικό Ταξίδι

4. Μ΄ ένα βιβλίο…γίνομαι πιο δυνατός

Έχουν πληρωθεί με κλήρωση, αναλογικά ως προς την τάξη και το τμήμα, μεταξύ των μαθητών/μαθητριών που τους είχαν δηλώσει ως α΄ επιλογή. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των ομίλων έχουν ήδη ειδοποιήσει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος τους γονείς των μαθητών/μαθητριών που έχουν κληρωθεί.

Παραμένουν κενές θέσεις στους ομίλους:

1. Θεατρικός Όμιλος Μαρασλείου, 5 θέσεις

2. Τέχνες και Πολιτισμός, 2 θέσεις

3. Όμιλος Μουσικής, 5 θέσεις

Οι παραπάνω θέσεις θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες από τις β’ και στη συνέχεια τις γ’ επιλογές, όσων παιδιών δεν έχουν κληρωθεί σε κάποιο όμιλο. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των ομίλων θα ενημερώσουν τους επιλεχθέντες/είσες μαθητές /μαθήτριες.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

  

 

 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14.11.2021

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σε εφαρμογή της εγκυκλίου Φ1/141444/Δ2/4-11-2021 του ΥΠΑΙΘ σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις  για την επέτειο του Πολυτεχνείου, εντός του κάθε τμήματος. Τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά το πρωί στο σχολείο και θα αποχωρήσουν στις 10:30’ με ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων. 

Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει τη συγκεκριμένη ημέρα.

Με εκτίμηση,
 
--
Δρ. Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος
Διευθυντής, 1ου 12/Θ Πειραματικού Δ.Σ. Πανεπιστημίου Αθηνών  

 

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία της επιλογής μέσω κλήρωσης έχει ολοκληρωθεί για τους παρακάτω ομίλους:

1. Μ΄ένα βιβλίο…γίνομαι  πιο δυνατός

2. Όμιλος Μουσικής

Οι γονείς των μαθητών που κληρώθηκαν στους παραπάνω ομίλους θα λάβουν ηληκτρονικό μήνυμα από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς. 

Διευκρινίζεται ότι στο Όμιλο Μουσικής υπάρχουν 5 κενές θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν από τις β' επιλογές των παιδιών, αφού όμως πρώτα ολοκληρωθούν οι κληρώσεις και των άλλων Ομίλων, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021. 

Σας ευχαριστούμε!

 


 

 Αγαπητοί γονείς, 

λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν, παρατείνεται η κατάθεση αιτήσεων για τους ομίλους έως αύριο Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 στις 13:30'. Η συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα είναι οριστική και καμιά αίτηση δε θα γίνει δεκτή μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας.
 
Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις αιτήσεις που είχαν κατατεθεί έως και χθες.

 

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3.11.2021

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με το N. 3966/2011, στα Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία λειτουργούν Μαθητικοί Όμιλοι, με σκοπό την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε ποικίλους γνωστικούς τομείς και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργικότητας.

Στα Πειραματικά Δημοτικά Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), η λειτουργία των Μαθητικών Ομίλων έχει ξεκινήσει από το σχολ. έτος 2011-12. Φέτος, θα πραγματοποιηθούν συνολικά Μαθητικοί Όμιλοι. Η παρακολούθηση των Ομίλων  ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και επιλογής των μαθητών. Κάθε Όμιλος απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών και η συμμετοχή σε αυτούς είναι ελεύθερη. Επίσης, κάθε τμήμα Ομίλου αποτελείται από 10 έως 20 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων, θα υπάρξει επιλογή των μαθητών, με κλήρωση. Οι Όμιλοι λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί έως Ομίλους. Στο τέλος του διδακτικού έτους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η έναρξη των μαθημάτων των Μαθητικών Ομίλων θα γίνει την εβδομάδα που ξεκινά στις 15 Noεμβρίου, τις ημέρες και τις ώρες που έχουν ανακοινωθεί ανά Όμιλο. Η παρακολούθηση των Ομίλων είναι υποχρεωτική και κάθε μαθητής έχει δικαίωμα μόνο για 4 απουσίες στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Για την εγγραφή ενός μαθητή/τριας στον Όμιλο απαιτείται αίτηση από τον γονέα ή κηδεμόνα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας από σήμερα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 13:00’ έως και την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, στις 13:00’ στην παρακάτω διεύθυνση:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSY7W9mpxd9PPAqrxLUxDQHwm5JCM7LFyVfYHQEBUBLOGJ0Q/viewform

 

Οι διαθέσιμοι όμιλοι είναι οι εξής:

ΤΙΤΛΟΣ

ΥΠ. ΕΚΠ/ΚΟΣ

ΤΑΞΕΙΣ

ΗΜΕΡΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΜΑΘΗΤΩΝ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ

 Όμιλος

  Μουσικής

 

 Ελένη Αναστασιάδου

  Γ' - ΣΤ'  

  Δευτέρα

 

15

13.20 - 15.00

 Θεατρικός

  Όμιλος

  Μαρασλείου

 

 

Μαρία Ζαχαροπούλου

 

  Δ' - Ε' - ΣΤ'

 

  Τετάρτη

 

 

11

 

  13.20 - 15.00

Origami για παιδιά

 

 

 

Χριστίνα Γκλοβάνου

 

  Γ' - Δ΄- Ε’

 

  Τρίτη

 

15

 

  13.20 - 15.00

Μ΄ένα βιβλίο…γίνομαι  πιο δυνατός

 

 

Αναστασία Ξυνογαλά

 

  Α΄- Β΄

 

  Δευτέρα

 

 

15

 

  13.20 - 15.00

Αστρονομίας

 

 

Σοφία Σιμιτζόγλου

 

  Ε' - ΣΤ'

 

  Τρίτη

 

15

 

  13.20 - 15.00

Οut of Eden: Ένα διεθνές εκπαιδευτικό Ταξίδι

 

 

 

Γιούλη Καντά

 

  Δ΄- Ε' - ΣΤ'

 

  Τετάρτη

 

 

15

 

 

  13.20 - 15.00

 Τέχνες και   Πολιτισμός

 

 

 Μαρία Παπαντωνάκη

 

  Γ’ - Δ’

 

    Τρίτη 

 

14

 

 

  13.20 - 15.00

 

Για πληροφορίες σχετικά με τον κάθε όμιλο κάνετε κλικ στον τίτλο του.


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σε εφαρμογή της εγκυκλίου Φ10/134752/Δ1/22-10-2021 του ΥΠΑΙΘ σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις  για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου εντός του κάθε τμήματος. Τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά το πρωί στο σχολείο και θα αποχωρήσουν στις 10:30’ με ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων. 

Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει τη συγκεκριμένη ημέρα.

Με εκτίμηση,
 
Δρ. Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος
Διευθυντής, 1ου 12/Θ Πειραματικού Δ.Σ. Πανεπιστημίου Αθηνών

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

 

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

 

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

 

 

 

 

 


 

Αγαπητοί γονείς,

σε σημερινή μας συνάντηση με τους κ.κ. Μπαμπάλη και Σκορδούλη μας επιβεβαιώθηκε επίσημα η μεταφορά μέρους του διδακτικού έργου (προπτυχιακά τμήματα) στο χώρο του Μαρασλείου. Οι βασικές αλλαγές αφορούν στον τρόπο υποδοχής και αποχώρησης των μαθητών και στη διαχείριση των διαλειμμάτων αφού θα έχουμε πλέον στη διάθεσή μας το 1ο και το 2ο προαύλιο. Συγκεκριμένα:

 • Η πρωινή υποδοχή θα πραγματοποιείται προς το παρόν κανονικά από την Μαρασλή 4 (καγκελόπορτα).
 • Η αποχώρηση στις 13:15' θα πραγματοποιείται από την πλαϊνή πόρτα (νεοκλασικό) για ΟΛΕΣ τις τάξεις.
 • Για την αποχώρηση του ολοημέρου δεν αλλάζει κάτι.
 • Τέλος, δεν θα υπάρχει από αύριο δυνατότητα χρήσης του κυλικείου.

Στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει λεπτομερέστερη ενημέρωση για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μας.

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία!

Ο Διευθυντής 

Νικόλαος Παπαδόπουλος

 

 


 

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ(ΦΕΚ4187Β/10-09-2021): 

2. Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες κάτω των 12 ετών, που δεν έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου και τους μαθητές/τριες 12 ετών και άνω που δεν επιδεικνύουν πιστοποιητικό/βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης το τελευταίο εξάμηνο, όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντιστοίχως. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.
 
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι τα παιδιά θα φέρουν την αρνητική βεβαίωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (σελφ τεστ) την Παρασκευή 17/9/2021 και από την επόμενη εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
 
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

 

 


 

 12.09.2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Τη Δευτέρα 13/9/2021 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού covid 19 ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί τις αίθουσες της σχολικής μονάδας όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές, μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές  θα προσέλθουν στο σχολείο από τις 08:00΄π.μ. έως 08:15' π.μ.  και θα αποχωρήσουν στη 01:15’ μ.μ. Τα παιδιά  χρειάζεται να έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα για να βάλουν τα βιβλία τους και την κασετίνα τους με τα απαραίτητα (μολύβια, μαρκαδόρους κλπ.). Είναι απαραίτητο, επίσης, να έχουν μαζί τους 2 μάσκες (τη μία που θα φορούν κατά την είσοδό τους στο σχολείο και τη δεύτερη στην τσάντα τους). Επιπλέον, είναι απαραίτητο, τα παιδιά για την είσοδό τους στο σχολείο θα πρέπει να επιδείξουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος (self test). 

Από την Τρίτη μπαίνουμε σε κανονικό πρόγραμμα με πλήρες ολοήμερο έως τις 04:00' μ.μ. Ζητάμε εκ των προτέρων τη βοήθειά σας και τη συνεργασία σας ιδιαίτερα την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας μας, όπου θα χρειαστεί να γίνουν διάφορες προσαρμογές και ρυθμίσεις.

Επισημαίνουμε ιδιαιτέρως ότι ειδικά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία τον συνωστισμό στις εισόδους-εξόδους, με σκοπό την προστασία της υγείας όλων μας και πάνω από όλα των παιδιών. Με εξαίρεση τους γονείς της Α' οι οποίοι θα μπορέσουν να μπουν για λίγο ώστε να αφήσουν και να παραλάβουν τα παιδιά κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας, οι υπόλοιποι συστήνεται να αφήνετε τα παιδιά στην είσοδο και να αποχωρείτε. Όσα παιδιά από την Πρώτη θα μετακινηθούν με σχολικό είναι σημαντικό να έχουν στην τσάντα τους μια κάρτα με τα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο κλπ.) και με τον αριθμό του σχολικού και το όνομα της συνοδού (που σας έχει κοινοποιηθεί από το Σύλλογο Γονέων).

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία!

 

(Σημείωση: Παρόμοια ανακοίνωση έχει σταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλους. Εάν δεν την έχετε λάβει, στείλτε μας μήνυμα στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να το ελέγξουμε).


 

Αποτέλεσμα εικόνας για gif arrow 10.09.2021

Αποτελέσματα κλήρωσης 10ης Σεπτεμβρίου 2021

 

 


 

 9.09.2021

 

Ενημερώνουμε τους γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή του παιδιού τους  στην αυριανή κλήρωση της 10ης Σεπτεμβρίου 2021, ότι μπορούν να παρευρεθούν και να την παρακολουθήσουν. Θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, στις 2:00' μ.μ. σε εξωτερικό χώρο του σχολείου και συγκεκριμένα στο προαύλιο που βρίσκεται μπροστά στο χώρο του 3/θεσίου. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την είσοδο που βρίσκεται από την Μαρασλή και Σουηδίας. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου όπως και η τήρηση των αποστάσεων για την αποφυγή συνωστισμού. 

Σε όλους τους γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση ηλεκτρονικά έχει σταλεί απαντητικό μήνυμα. Σε περίπτωση που έχετε αποστείλει αίτηση και δεν έχετε λάβει απαντητικό μήνυμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με το σχολείο και σε κάθε περίπτωση πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης (10.09.2021 στις 11:30' π.μ.).

Σας ευχαριστούμε!

 

 


 

 

  6.09.2021

 

 

To ΕΠΕΣ Μαρασλείου προκηρύσσει προς πλήρωση τις εξής κενές θέσεις των Μαράσλειων σχολείων:

 

1ο 12/θέσιο ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

 

Γ’ τάξη:

1 (ένα) αγόρι, 2 (δύο) κορίτσια

Δ’ τάξη:

1 (ένα) κορίτσι

Ε’ τάξη:

1 (ένα) αγόρι, 1 (ένα) κορίτσι

ΣΤ’ τάξη:

4 (τέσσερα) αγόρια, 2 (δύο) κορίτσια

 

3/θέσιο ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

 

Ε’ τάξη:

  1 (ένα) κορίτσι

Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες της προκήρυξης.

Βρείτε εδώ την αίτηση για το 12/θέσιο

Βρείτε εδώ την αίτηση για το 3/θέσιο


 

ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ

ΣΤΟ 1ο 12ΘΕΣΙΟ ΠΔΣΠΑ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

 

Για να δείτε τον αξιολογικό πίνακα πατήστε ΕΔΩ

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν, εφόσον το κρίνουν απαραίτητο, να υποβάλουν ένσταση στο ΕΠ.Ε.Σ. των Μαράσλειων ΠΕΙ.Σ. στις 25-08-2021 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 


 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

αναρτούμε τους πίνακες των μαθητών μαθητριών που επιλέχθηκαν με την κλήρωση της 24η Ιουνίου 2021 για να φοιτήσουν  στην Α' Δημοτικού των σχολείων μας, το σχολικό έτος 2021-22. Ευχαριστούμε όλους όσους και όσες κατέθεσαν αίτηση και μας τίμησαν με το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη τους.

 

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών/τριών που κληρώθηκαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 12/ΘΕΣΙΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1/ΘΕΣΙΟΥ

Για τα αποτελέσματα του 3ΘΕΣΙΟΥ δείτε την ιστοσελίδα

του σχολείου: http://dim-aei-marasl.att.sch.gr/ 

 

 

 

 

Απαραίτητη Διευκρίνιση: Όταν γονέας δηλώνει γραπτά  ότι δεν επιθυμεί την εγγραφή του παιδιού του στο σχολείο που έχει κληρωθεί, ο Διευθυντής/η Προϊσταμένη του σχολείου αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο (τηλεφώνημα, email κλπ) τον γονέα του 1ου αγοριού ή του 1ου κοριτσιού, ανάλογα με το φύλο του παιδιού που δεν επιθυμεί την εγγραφή, από τη λίστα επιλαχόντων/επιλαχουσών. Αν κι εκείνος αρνηθεί γραπτά, τότε και μόνο τότε, προχωρά στη θέση 2 της λίστας (και ούτω καθεξής). 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23.06.2021 

Αγαπητοί γονείς,

Οι πίνακες που έχουν αναρτηθεί παρακάτω είναι οι οριστικοί και έχουν ελεγχθεί ότι πληρούν της προϋποθέσεις συμμετοχής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ψηφιακή κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2021 – 2022, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ώρα 16:30 σε ζωντανή μετάδοση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=6i2P42TT-lI

 

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία της κλήρωσης:

https://www.youtube.com/watch?v=-XhxjTNkPFM

 

Καλή επιτυχία!

 

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 12/ΘΕΣΙΟΥ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 3/ΘΕΣΙΟΥ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 1/ΘΕΣΙΟΥ


 

Για το ΕΠΕΣ Μαρασλείου,

Ο Διευθυντής του 1ου 12/θ ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

Νικόλαος Παπαδόπουλος

 


 

Διευκρίνιση για τη χορήγηση βεβαίωσης ταυτοπροσωπίας ανηλίκου (ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφορά στους μαθητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία)

 

Σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων που αφορούν στην ταυτοπροσωπία ανηλίκου προκειμένου αυτός να συμμετέχει στις εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία σας διευκρινίζουμε ότι εφόσον ο ανήλικος είναι κάτω των 12 ετών μπορεί να χρησιμοποιήσει πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας για την έκδοση του οποίου μπορεί να απευθυνθεί στο Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου, στα Κέντρα εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ή στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα προσκομίζοντας τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Διευκρινίζεται ότι η έκδοση της αστυνομικής ταυτότητας είναι υποχρεωτική με τη συμπλήρωση του 12ου έτους της ηλικίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το διαβατήριο αποτελεί προσδιοριστικό έγγραφο της ταυτότητάς  των μαθητών/μαθητριών.

 


 

Αγαπητοί γονείς,

 

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τα σχολεία μας.

 

Οι πίνακες που έχουν αναρτηθεί είναι προσωρινοί και αφορούν όλες τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν έως τη λήξη της προθεσμίας.

 

Θα ακολουθήσει ενδελεχής έλεγχος με ευθύνη του ΕΠΕΣ Μαρασλείου και την Τετάρτη 23.6.2021 στις 9:00’ π.μ.  θα αναρτηθεί ο οριστικός Πίνακας των Υποψηφίων Μαθητών/Μαθητριών.

 

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 12/ΘΕΣΙΟΥ

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 3/ΘΕΣΙΟΥ

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ 1/ΘΕΣΙΟΥ

 

Για το ΕΠΕΣ Μαρασλείου,

 

Ο Διευθυντής του 1ου 12/θ ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο)

 

Δρ. Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος

 

 


Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία

Εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιείται με κλήρωση.

Η ανωτέρω κλήρωση διεξάγεται ηλεκτρονικά την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Οι γονείς και/ή κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών, για το σχολικό έτος 2021-2022, δύνανται να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή σε ένα μόνο ΠΕΙ.Σ., ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Οι γονείς και/ή κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε ΠΕΙ.Σ. μέσω της διαδικασίας κλήρωσης, υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζεται στην υπό στοιχεία 73160/Δ6/12-6-2020 κοινή υπουργική απόφαση «Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία» (Β’ 2260), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, από 28 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2021. Μετά την οριστικοποίηση της υποβολής της αίτησης αποδίδεται ο κωδικός και το κλειδί της αίτησης, που είναι απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση της διαδικασίας από τους αιτούντες/ούσες.

Η κλήρωση διενεργείται από τριμελή Επιτροπή (Επιτροπή Κλήρωσης) η οποία ορίζεται από τη Δ.Ε.Π.Π.Σ., και δημοσιοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της, παρουσία μελών της Δ.Ε.Π.Π.Σ., εκπροσώπου του Ι.Ε.Π., συμβολαιογράφου ή δικηγόρου και με δυνατότητα παράστασης Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πειραματικών Σχολείων.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το σχετικό ΦΕΚ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 Υπουργική Απόφαση

Για τη σύντομη μετάβασή σας στη σελίδα υποβολής αίτησης ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Υποβολή αίτησης

Επισημαίνεται, τέλος, ότι όπως αναφέρεται στο παραπάνω ΦΕΚ: "Οι γονείς και/ή κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών δικαιούνται για το σχολικό έτος 2021-2022 να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή σε έως ένα Πρότυπο Γυμνάσιο. Δικαιούνται επίσης να καταθέσουν αίτηση και για ένα μόνο Πειραματικό Γυμνάσιο. Η κατάθεση της αίτησης σε ένα Πρότυπό Γυμνάσιο δεν αποκλείει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για εισαγωγή και σε έως ένα Πειραματικό Γυμνάσιο και αντίστροφα."


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σάς ενημερώνω ότι έπειτα από την επικοινωνία μου με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε εφαρμογή της εγκυκλίου με αρ. 55337/ΓΔ4/18-05-2021 του ΥΠΑΙΘ, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων Α2 και Β1 του 1ου 12/θεσίου επιστρέφουν στο σχολείο τη Δευτέρα  24 Μαΐου με αρνητικό self test. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που τέθηκαν σε καραντίνα λόγω της ιχνηλάτησης στα σχολικά λεωφορεία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι με αρνητικό self test θα προσέλθουν τη Δευτέρα (και κάθε Δευτέρα έως τις 25 Ιουνίου) όλοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό καθαριότητας.

 

 

 


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Δευτέρα 17-5-2021, τίθενται σε αναστολή (δια ζώσης) λειτουργίας τα τμήματα Α2 και Β1 του 1ου 12/θεσίου, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θετικών σε covid 19 (έχουν ήδη ενημερωθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα οι γονείς των μαθητών). Για τη διάρκεια της αναστολής θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ότι:

 • άτομα ανήλικα ή ενήλικα (αδέρφια, γονείς κτλ.) που συνοικούν με το επιβεβαιωμένο κρούσμα θεωρούνται στενές επαφές και παραμένουν επίσης σε καραντίνα. Έμμεσες επαφές (π.χ. αδέρφια μαθητών που το τμήμα τους έχει τεθεί σε αναστολή αλλά τα ίδια δεν είναι θετικά) προσέρχονται κανονικά στο σχολείο με αρνητικό self test.
 • αντίστοιχη ιχνηλάτηση ακολουθείται και όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μετακινούνται με σχολικό (έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι γονείς των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις των στενών επαφών).

  


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.7/51340/Δ1- 10.05.2021:

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ για την παρακολούθηση του Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2021 – 22, την οποία θα αναζητήσετε στην τσάντα των παιδιών τη Δευτέρα (σε μερικά τμήματα έχει μοιραστεί ήδη). Φυσικά μπορείτε να την ανακτήσετε και από εδώ, να την εκτυπώσετε και να τη στείλετε συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη έως την Παρασκευή 21 Μαΐου.

 


 

Όπως αναφέρεται στη σημερινή υπουργική απόφαση για τα νέα Πρότυπα και Πειραματικά, η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου. Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει προκήρυξη, η οποία και θα αναρτηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα μας, με την οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία (αριθμός θέσεων, πλατφόρμα υποβολής αίτησης, ημερομηνίες υποβολής κτλ.).

 

 


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών και ολοήμερων σχολείων) από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας κοινοποιούμε τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/.../48536-05-05-21-epistrofi...

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Καλή μας αρχή και καλή δύναμη σε όλους!

 


 

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-202

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022 

 

  


 

Διευκρινίζουμε στους γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να εισαχθούν σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο το σχολικό έτος 2021-2022, ότι η προθεσμία 1 έως 20 Μαρτίου που έχει ανακοινωθεί αφορά τις εγγραφές των παιδιών στα γενικά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Για την εισαγωγή των παιδιών σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση μέσω  Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία καλέσετε μας στο 210 7210835 ή  στείλτε μας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

ΝΕΑ   ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05.02.2021

 

 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

 

με νεότερη απόφαση του Δ/ντή Π.Ε. Α’ Αθήνας (2481/05-02-2021) το 1ο Δωδεκαθέσιο (12/Θ) Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ) θα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας  από σήμερα 05-02-2021 έως και Τετάρτη 17-02-2021, λόγω τρίτου (3ου) επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid – 19 σε μαθητή της σχολικής μονάδας. Από τη Δευτέρα ξεκινά η τηλεκπαίδευση με πρόγραμμα που θα σας κοινοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου.  

 

Σας πληροφορούμε ακόμα ότι σε αναστολή για το ίδιο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται και το 3/θέσιο  Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ).

 

 

 

 

 


 

Σε αναστολή λειτουργίας θα βρίσκονται από αύριο 04.02.21 : 

το 1/θέσιο ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο) και 

το Γ1' τμήμα του 1ου Δωδεκαθέσιου (12/Θ) ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο),

λόγω δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid – 19 σε μαθητές (ένα σε κάθε τμήμα). 

Επιπλέον, μπαίνουν σε καραντίνα τα παιδιά που μετακινούνται με τα σχολικά Π9 και Μ6

 


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

 

με απόφαση του Δ/ντή Π.Ε. Α’ Αθήνας θα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας το Στ1 τμήμα του 1ου Δωδεκαθέσιου (12/Θ) Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ) από 02-02-2021 έως και Κυριακή 14-02-2021, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid – 19 σε μαθητή του τμήματος. 

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, η καραντίνα δεν αφορά αδέρφια μαθητών  που φοιτούν σε άλλα τμήματα. 

 

 


 

 

Ο Διευθυντής, οι Υποδιευθύντριες, οι Προϊσταμένες, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές των Μαράσλειων Σχολείων σας ευχόμαστε μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος! 


 

 

02-12-20 Διαδικτυακή ημερίδα για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

 

Διαδικτυακή Ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ζητήματα ισότητας, αποδοχής της διαφορετικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ένταξης, αλληλεγγύης με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» διοργανώνεται την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11.00 έως 15.30 με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν 26 εργασίες μαθητών  Σχολικών Μονάδων Γενικής και Ειδικής αγωγής Α/θμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης και από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας. Οι εργασίες και οι δραστηριότητες (τέχνης, πολιτισμού, αθλητισμού) θα διαπραγματεύονται ζητήματα αναπηρίας, ένταξης και σεβασμού των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

 

Η ημερίδα θα μεταδοθεί σε live streaming στην διεύθυνση http://sch-streaming.eu

 

 

 


 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόβλημα με τη διαχείριση των μαθητικών λογαριασμών έχει αποκατασταθεί. Συνεπώς, αν αντιμετωπίζετε κάποιο ζήτημα, στείλτε μας μήνυμα για να το διευθετήσουμε.

 

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος

 

 
 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με την απόφαση 119/9-9-2020 απόφαση της ΕΕΠΣ και σε εφαρμογή του Ν. 4692/2020, στα Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία λειτουργούν Όμιλοι Αριστείας, Δημιουργικότητας και Αριστείας, με σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την προώθηση της αριστείας και της καινοτομίας.

Στα Πειραματικά Δημοτικά Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), η λειτουργία των Μαθητικών Ομίλων έχει ξεκινήσει από το σχολ. έτος 2011-12. Φέτος, θα λειτουργήσουν συνολικά  Όμιλοι. Η παρακολούθηση των Ομίλων είναι υποχρεωτική και ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής και επιλογής των μαθητών. Κάθε Όμιλος απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών και η συμμετοχή σε αυτούς είναι ελεύθερη. Επίσης, κάθε τμήμα Ομίλου αποτελείται από 10 έως 20 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων από εκείνες των θέσεων, θα υπάρξει επιλογή των μαθητών, με κλήρωση. Οι Όμιλοι θα λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος. Στο τέλος του διδακτικού έτους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η έναρξη των μαθημάτων των Μαθητικών Ομίλων θα γίνει την εβδομάδα που ξεκινά στις 9 Νοεμβρίου, τις ημέρες και τις ώρες που έχουν ανακοινωθεί ανά Όμιλο. Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα μόνο για 4 απουσίες στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Για την εγγραφή ενός μαθητή/τριας στον Όμιλο απαιτείται αίτηση από τον γονέα ή κηδεμόνα (έχει ήδη σταλεί στα email επικοινωνίας των γονέων), η οποία πρέπει να αποσταλεί στο σχολείο αποκλειστικά με e-mail (στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και με θέμα ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΜΙΛΟ) από σήμερα 4 Νοεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.

Την ίδια μέρα θα ειδοποιηθούν με email οι γονείς των παιδιών που θα έχουν κληρωθεί από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς.

 

 

ΤΙΤΛΟΣ

ΥΠ. ΕΚΠ/ΚΟΙ

ΤΑΞΕΙΣ

ΗΜΕΡΑ/ΩΡΑ

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όμιλος Αστρονομίας

Σοφία Σιμιτζόγλου,

ΠΕ 70

Ε΄ & ΣΤ

Τετάρτη,

13:25-15.00 μ.μ.

15

Όμιλος “ Ένα ταξίδι στη μουσική, τον κινηματογράφο και τη γαστρονομία της Γαλλίας.”

Παναγιώτα Καντά, ΠΕ 05

Ε΄ & ΣΤ΄

Τρίτη,

13:25-15.00 μ.μ.

15

Όμιλος Θεάτρου

Μαρία Ζαχαροπούλου, ΠΕ 91.01

Δ΄, Ε΄ & ΣΤ

Τετάρτη,

13:25-15.00 μ.μ.

11

Όμιλος Καλλιτεχνικών Κατασκευών

Χριστίνα  Γκλοβάνου

ΠΕ70

Δ΄, Ε΄ & ΣΤ

Τρίτη,

13:25-15.00 μ.μ.

15

Όμιλος Μουσικής

Ελένη Αναστασιάδου,

ΠΕ 16

Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ

Δευτέρα,

13:25-15.00 μ.μ.

15

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΜΙΛΩΝ

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σοφία Σιμιτζόγλου

Ο Όμιλος απευθύνεται σε μαθητές Ε’ – ΣΤ’ τάξης και θα ασχοληθεί με τη διερεύνηση των ιδεών των μαθητών για τη δομή του Ηλιακού συστήματος.

Όλα τα μέλη του Μαθητικού Ομίλου θα έρθουν σε επαφή με τις νέες ανακαλύψεις του ανθρώπου στο σύμπαν και πώς αυτές μας επηρεάζουν.

Παρατήρηση και μελέτη του έναστρου ουρανού μέσα από δραστηριότητες  και επίσκεψη σε αστεροσκοπείο.

Μικροί αστρονόμοι,

Η παρατήρηση του ουράνιου θόλου και το συναίσθημα της παρουσία μας ανάμεσα στα άστρα, προκαλούν σε όλους μας την επιθυμία να μάθουμε περισσότερα για το μυστηριώδη κόσμο που κατοικούμε.

Ελάτε να τον γνωρίσουμε!

Ημέρα πραγματοποίησης του Ομίλου: Τετάρτη

Μέγιστος αριθμός μαθητών: 15

Ώρα :1.25-3.00 μ.μ

Τάξεις: Ε’, ΣΤ’

 

 

Όμιλος: “ Ένα ταξίδι στη μουσική, τον κινηματογράφο και τη γαστρονομία της Γαλλίας.”

 Εκπαιδευτικός: Καντά Παναγιώτα

Βασικός σκοπός του ομίλου αυτού είναι η βιωματική προσέγγιση του γαλλικού πολιτισμού, η εξοικείωση των μαθητών με τη διαφορετικότητα των άλλων λαών, η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων πάνω σε τομείς που ενδιαφέρουν τα παιδιά και η προσέγγιση της γλώσσας μέσα από το παιχνίδι.

 Οι μαθητές θα εξασκηθούν στην καθημερινή γλώσσα και τους ιδιωματισμούς μέσα από ταινίες και στίχους τραγουδιών. Την εβδομάδα του γαλλόφωνου κινηματογράφου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν γαλλικές ταινίες.  Θα διαβάσουν γαλλικά περιοδικά, κόμικς και παραμύθια. Θα γευτούν επίσης τη γαλλική γαστρονομία, εκτελώντας οι ίδιοι συνταγές. Τέλος θα έρθουν σε επαφή με τον γαλλικό πολιτισμό μέσα από εικονικές περιηγήσεις μουσείων και μνημείων της χώρας.

Ημέρα και ώρα: Τρίτη 13.30΄- 15.00΄

Μέγιστος Αριθμός Μαθητών: 15

Τάξεις: Ε’, ΣΤ’

 

  

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕ91.01

Το εργαστήρι θεάτρου του Μαρασλείου που λειτουργεί για 8η χρονιά απευθύνεται σε μαθητές Δ’, Ε’ και Στ΄ τάξη που τους αρέσει το θέατρο.

Την εποχή της πανδημίας, με το σώμα σε μία νέα κατάσταση μετάβασης και εκτοπισμού, θα πειραματιστούμε με τα τεχνικά και εκφραστικά μέσα του θεάτρου, καθώς και τις δυνατότητες προσαρμογής, διαχείρισης και διαμόρφωσης της θεατρικής πράξης στη νέα κατάσταση. Ταυτόχρονα θα διερευνήσουμε το συσχετισμό και τη νοηματοδότηση, την αξία και τους περιορισμούς των μέσων έκφρασης και των τεχνικών μέσων που χρησιμοποιούνται στο θέατρο μέσα στη νέα συνθήκη κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ θα πειραματιστούμε με την χρήση των μέσων. Ακόμα θα διερευνήσουμε τη δημιουργία και την εμπειρία της δόμησης μίας ομάδας καθώς και την ανασκόπηση του εσωτερικού εαυτού, την προσωπική έκφραση μέσα στη νέα συνθήκη και την επιθυμία ενσωμάτωσης και ένταξης σε μία ομάδα

Μέγιστος Αριθμός Μαθητών: 11

Ημέρα και ώρα: Τετάρτη 1.25 μ.μ. - 3.00 μ.μ.

Τάξεις: Δ’, Ε’, ΣΤ’

 

 

Όμιλος Καλλιτεχνικών Κατασκευών

Εκπαιδευτικός: Χριστίνα Γκλοβάνου

Ο ‘Όμιλος θα ασχοληθεί με την καλλιτεχνική δημιουργικότητα και τη φαντασία των μαθητών μέσα από τη διερεύνηση και τη χρήση πολλών και διαφορετικών υλικών κατασκευής ( ανακυκλώσιμα υλικά, άχρηστα υλικά, πλαστικά και εύπλαστα υλικά, υλικά από τη φύση, χρωματικοί αυτοσχεδιασμοί ποικίλα χρώματα) καθώς και με την ιστορία της Τέχνης.

 Ο Όμιλος θα έχει ως  απώτερο στόχο την αισθητική καλλιέργεια των μικρών παιδιών ,την ανάπτυξη των λεπτών και αδρών χειρισμών, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και καλλιέργεια των μεθόδων συνεργασίας και αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής εμπειριών.

Επιπλέον , απώτερος σκοπός είναι οι μαθητές να πειραματιστούν και να δράσουν και στο τέλος να επικοινωνήσουν τη δημιουργικότητά τους και τα αποτελέσματα του Ομίλου Καλλιτεχνικών Κατασκευών στην ιστοσελίδα του σχολείου και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα και τέλος να παρέμβουν στην αισθητική του σχολείου με σεβασμό στην κουλτούρα , την ιστορία και την διαχρονική ποιότητα αυτού.

Ημέρα και ώρα: Τρίτη 13.25΄- 15.00΄

Μέγιστος Αριθμός Μαθητών: 15

Τάξεις: Δ’, Ε’, ΣΤ’

 

 

Όμιλος Μουσικής

Εκπαιδευτικός: Ελένη Αναστασιάδου

Ο όμιλος Μουσικής σκοπό έχει τη μελέτη μεγάλων καλλιτεχνών (συνθετών και τραγουδιστών ), δημιουργώντας  σύνολο μεταλλοφώνων και φωνής. Επιδιώκουμε εκτός από τη γνωριμία των μαθητών με σπουδαία έργα,  την ευαισθητοποίηση τους σε ποιοτικά μουσικά ακούσματα και την ένταξη τους σε ένα μουσικό σύνολο. Εστιάζουμε στη ρυθμική, φωνητική  αγωγή και καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την εξοικείωσή τους με σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη της δημιουργικής ικανότητας του συναισθήματος και της αυτοπεποίθησης των παιδιών, συμβάλλοντας στην ανακάλυψη της προσωπικότητας τους και της ατομικής μόρφωση τους.

Ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε και να χαρούμε!

Ημέρα και ώρα: Δευτέρα 13.25΄- 15.00΄

Μέγιστος Αριθμός Μαθητών: 15

Τάξεις: Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’

 


 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απoλύμανση (surfanios premium) σε όλους του χώρους των Μαράσλειων Σχολείων, με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων και για προληπτικούς λόγους. Αύριο, ημέρα Τετάρτη, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

 


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

από αύριο θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους τα τμήματα ΣΤ2' και Δ1'. Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, η αναστολή δεν αφορά αδέρφια μαθητών  που φοιτούν σε άλλα τμήματα. Περισσότερες οδηγίες έχουν αποσταλεί στα προσωπικά email των μαθητών των δύο τμημάτων.

 


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

σας ενημερώνουμε ότι από τη Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η πλήρης λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος έως τις 4:00' μ.μ. Η Τετάρτη θα είναι και η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα δεχθούμε νέες αιτήσεις εγγραφής.

Παρακαλούμε ενημερώστε τα παιδιά για την ώρα αναχώρησης που έχετε δηλώσει με την αίτησή σας. 

Επίσης, αύριο θα ανακοινωθεί και θα αναρτηθεί στην  ιστοσελίδα μας η οριστική κατανομή των εκπαιδευτικών ανά τμήμα, για το σχολικό έτος 2020-21.

Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα κατανόηση και συνεργασία.

Καλή εβδομάδα!

 

 

 


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι αναμένουμε την τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Τρίτη ή Τετάρτη). Την επόμενη ημέρα της τοποθέτησής τους θα είμαστε σε θέση, αφενός να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος και αφετέρου να προχωρήσουμε στην οριστική κατανομή των τμημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα μόλις υπάρξει κάποια εξέλιξη. Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλό Σαββατοκύριακο.

 

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Δ. Παπαδόπουλος

 

 


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει αλλάξει η εικόνα όσον αφορά στο προσωπικό του σχολείου. Λόγω των κενών που υπάρχουν και την εβδομάδα που αρχίζει τη  Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο πρόγραμμα. Για οποιαδήποτε αλλαγή υπάρξει, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα σας ενημερώσουμε, αμέσως.
 
Σας ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. 
 

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Διευθυντής

 

 


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι 
Για πρακτικούς λόγους και κυρίως για την αποφυγή συνωστισμού η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται από δύο εξόδους ως εξής:

 

Οι τάξεις Α', Β' και Γ'  θα αποχωρούν από την έξοδο επί της  Μαρασλή 4 (καγκελόπορτα).

 

Η τάξης Δ', Ε' και ΣΤ' θα αποχωρούν από την έξοδο επί της Μαρασλή 6 (νεοκλασικό).

 

Όταν υπάρχουν αδέρφια σε μεγαλύτερη τάξη, τότε τα μικρότερα ακολουθούν τα μεγαλύτερα στην αποχώρηση. 

  

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους μας!

  


 

Αγιασμός Μαράσλειων Δημοτικών σχολείων – Ανακοινοποίηση στο ορθό

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Τη Δευτέρα 14/9/2020 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με νεότερη εγκύκλιο που μας κοινοποιήθηκε (Φ7/ 119778/Δ1-11.09.2020), οι μαθητές  θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15΄π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 12:00’ μ.μ. με ευθύνη των γονέων τους. Xρειάζεται να έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα, άδεια καθώς επίσης και μάσκα την οποία θα φορούν με την είσοδό τους στο σχολείο. 

 

Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού covid 19 ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές, μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί.

Από την επόμενη ημέρα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, ξεκινά το κανονικό μας πρόγραμμα: με έναρξη 8:15' π.μ. και λήξη 1:15' μ.μ. (ώρα προσέλευσης: 8:00' π.μ. - 8:15' π.μ.). Την πρώτη εβδομάδα (14 - 18 Σεπτεμβρίου) δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα. 

 

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία!

 

ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 

 

Σας ενημερώνουμε, ότι η υπουργική απόφαση για την εγγραφή στο ολοήμερο έχει τροποποιηθεί ως εξής:  

"Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/ κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/νες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις."

Ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

H αίτηση εδώ: Αίτηση ολοημέρου 2020-2021  

 


 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

Σύμφωνα με τον Ν.4692/2020 (άρθρο 18, παράγραφοι 1, 2,) και την με αρ. 73226/Δ6/12-6-2020 (ΦΕΚ 2261 Β΄) Υ.Α περί εισαγωγής των μαθητών/τριών  σε Π.Σ και ΠΕΙ.Σ κατά το σχολικό έτος 2020-2021 και την υπ' αρ. 10/2.09.2020 Πράξη του ΕΠ.Ε.Σ., διενεργήθηκε κλήρωση για την πλήρωση των κενών θέσεων στο 1ο 12/θέσιο και στο 1/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), στην αίθουσα της ΣΤ’2 του 1ου 12/θεσίου και ώρα 14:00 μ.μ.

ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΕΣ/ ΚΛΗΡΩΘΕΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ/ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΕΣ

1ο 12/θέσιοΠειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)

 

Β’ τάξη

Κληρώθηκε ο μαθητής με αριθμό κλήρωσης: 56

Επιλαχόντες κληρώθηκαν οι μαθητές με αριθμό κλήρωσης και κατά σειρά προτεραιότητας: 18, 21, 43

Γ’ τάξη

Κληρώθηκαν οι μαθητές με αριθμό κλήρωσης: 06, 58

Επιλαχόντες κληρώθηκαν οι μαθητές με αριθμό κλήρωσης και κατά σειρά προτεραιότητας: 57, 35, 37, 08

Δ’ τάξη

Κληρώθηκαν οι μαθητές με αριθμό κλήρωσης: 52, 38

Επιλαχόντες κληρώθηκαν οι μαθητές με αριθμό κλήρωσης και κατά σειρά προτεραιότητας: 32, 55, 15, 03

 

1/θέσιοΠειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)

 

Β’ τάξη

Κληρώθηκαν οι μαθήτριες με αριθμό κλήρωσης: 28, 59

Επιλαχούσες κληρώθηκαν οι μαθήτριες με αριθμό κλήρωσης και κατά σειρά προτεραιότητας: 41, 40, 19, 04

 

Για το ΕΠΕΣ Μαρασλείου

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Διευθυντής

 


 

ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ Π.Σ & ΠΕΙ.Σ. 2020-2021

Για το 12/θέσιο

Για το 3/θέσιο

 

 

ΕΠΕΣ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΥ


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

αναρτούμε τους πίνακες των μαθητών μαθητριών που επιλέχθηκαν με κλήρωση για να φοιτήσουν  στην Α' Δημοτικού των σχολείων μας. Ευχαριστούμε όλους όσους και όσες κατέθεσαν αίτηση και μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον τους. 

Σύντομα θα υπάρξει επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών/τριών που κληρώθηκαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. 

 

 

12θέσιο 

ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

1ος ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

2ος ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 

 ΔΙΔΥΜΟΣ/Η ΑΔΕΛΦΟΣ/ΑΔΕΛΦΗ

ΦΥΛΟ

6170J50623714239

5116

2336822

 

Κορίτσι

8843J17365764045

9493

1881380

 

Kορίτσι

8113L64460895913

20714

2085727

ΔΙΔΥΜΟ

Αγόρι

1074L61127709718

23731

2424097

 

Αγόρι

4735U97897904996

24216

382773

 

Αγόρι

2215R37101530525

28662

1473090

 

Αγόρι

3762J80147382603

29143

1813377

 

Αγόρι

4072R94120887339

32617

1924096

 

Kορίτσι

4067C41525357240

33348

73136

 

Kορίτσι

6297G98247607661

56286

1818503

 

Kορίτσι

3889L83210153282

57530

2303920

 

Αγόρι

4352R19445022869

63063

1381436

 

Αγόρι

6000S89614838063

71923

2137552

 

Kορίτσι

2161C59544185505

73447

1118860

 

Αγόρι

4192V27462758134

76058

711997

 

Kορίτσι

578Q982517507417

77625

1003789

 

Kορίτσι

5599Q22726208986

84926

2391503

 

Αγόρι

1711R39363204419

89289

866363

 

Αγόρι

7594W59333141273

104400

2137002

 

Kορίτσι

8683J53625317544

107173

2111754

 

Αγόρι

6716F21653168710

110075

1188187

 

Kορίτσι

5113S28822163049

117534

2461148

 

Κορίτσι

1772U64523613515

122224

2259735

 

Aγόρι

739F846481076821

131066

2263957

 

Κορίτσι

9249V97297019664

133618

844260

 

Aγόρι

960S939884255225

141302

269760

 

Aγόρι

8028D01849955593

144838

2157898

 

Aγόρι

4049Q84513135679

147277

675557

 

Aγόρι

8182R72927800869

155003

726821

 

Aγόρι

4465L58763801184

156208

392556

 

Aγόρι

5254U71107206511

161061

2251836

 

Κορίτσι

3598J18322438619

172669

366383

ΔΙΔΥΜΟ

Aγόρι

9074L74949465970

178518

1782052

 

Κορίτσι

462W821038707054

178589

143978

 

Κορίτσι

3863R04176605433

181084

1348563

 

Κορίτσι

745U849326609586

183170

233595

 

Aγόρι

2643F23403983905

199483

732832

 

Κορίτσι

4L84239923833669

212780

1069086

ΔΙΔΥΜΟ

Κορίτσι

7811S95437956735

216618

572087

 

Κορίτσι

2359F87734780846

219444

872834

 

Κορίτσι

ΕΙΔΙΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ

903W334284258373

503404

490282

 

ΑΔΕΛΦΑΚΙ

Αγόρι

7182C01816296900

522889

649156

 

ΑΔΕΛΦΑΚΙ

Αγόρι

3245S87625320769

566465

1374831

 

ΑΔΕΛΦΑΚΙ

Αγόρι

3910S60517631588

713740

363594

 

ΑΔΕΛΦΑΚΙ

Αγόρι

481V687077006409

1028661

2166853

 

ΑΔΕΛΦΑΚΙ

Κορίτσι

2610Q59278458974

1072427

1735312

 

ΑΔΕΛΦΑΚΙ

Κορίτσι

8969R75697286816

1110903

1042049

 

ΑΔΕΛΦΑΚΙ

Κορίτσι

8125U75873834346

963663

1260633

ΔΙΔΥΜΟ

 

Κορίτσι

6V24590789362903

1550046

1649446

ΔΙΔΥΜΟ

 

Κορίτσι

3608C56127756022

1629875

1024195

ΔΙΔΥΜΟ

 

ΑγόριΠΙΝΑΚΑΣ 20 ΠΡΩΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ 

  

ΣΕΙΡΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 1

ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 2

ΦΥΛΟ

1

5118J05818527861

190415

1958556

Αγόρι

2

352S509604272371

199348

44977

Αγόρι

3

5093C56663536347

203830

1162804

Αγόρι

4

4171S27546790928

240168

754587

Αγόρι

5

9136R40059006707

242391

1756189

Αγόρι

6

4516F96341071179

251541

88394

Αγόρι

7

5815J06978128260

267069

1092288

Αγόρι

8

931D648952932834

271771

2245796

Αγόρι

9

109Q591814168098

274480

28603

Αγόρι

10

3475S64863441789

274989

1136274

Αγόρι

11

6417Q19221827700

275146

707364

Αγόρι

12

2591U69045671863

284175

2073822

Αγόρι

13

6931W70090521663

284550

2386869

Αγόρι

14

7819R54347735396

292345

1143112

Αγόρι

15

1198U20779551174

310784

705038

Αγόρι

16

5968F87363836507

324302

2282530

Αγόρι

17

1131S32552429335

333241

532669

Αγόρι

18

6991L46627649275

334527

1659254

Αγόρι

19

4448J01039676335

342651

186732

Αγόρι

20

6235S56532337084

347637

2396619

Αγόρι

 

ΠΙΝΑΚΑΣ 20 ΠΡΩΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΩΝ 

 

ΣΕΙΡΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 1

ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 2

 

1

5533D39497086874

220948

1561180

Κορίτσι

2

1052F20941982028

226251

2090281

Κορίτσι

3

6924G95005436698

269052

1726960

Κορίτσι

4

7673D21298051097

279199

2337385

Κορίτσι

5

8597W83488860363

279213

929691

Κορίτσι

6

2010W97180303629

285536

2323061

Κορίτσι

7

8741U94784545793

289353

814215

Κορίτσι

8

9385D04220673525

294015

1948190

Κορίτσι

9

4540U91608650249

297551

1568670

Κορίτσι

10

7881C17360296679

304045

1439585

Κορίτσι

11

7674V80746384132

314342

1946414

Κορίτσι

12

9762L39459315645

319051

459755

Κορίτσι

13

6649U00444851477

322868

2221878

Κορίτσι

14

4214J97278030890

324765

2113198

Κορίτσι

15

9590L58716632429

334982

1007408

Κορίτσι

16

4254C74678002364

355839

1301637

Κορίτσι

17

2096U31949847134

371808

1111466

Κορίτσι

18

1938F64007355688

378241

1273511

Κορίτσι

19

8472W00325866888

386165

958286

Κορίτσι

20

9737R22083312320

388316

2386537

Κορίτσι

 

3θέσιο 

Κωδικός

Τυχαίος Αρ. 1

Τυχαίος Αρ. 2

Επιλεχθέντες

Αδελφός

Φύλο

2611S37990174190

181501

1800953

ΝΑΙ

 

Κορίτσι

3541S13831470620

188739

2462141

ΝΑΙ

 

Αγόρι

6356L58116097478

286809

354549

ΝΑΙ

 

Κορίτσι

7040U09008135618

312114

1254336

ΝΑΙ

 

Αγόρι

4206L32483430119

367740

1495799

ΝΑΙ

 

Αγόρι

3614W35839812342

518576

2338109

ΝΑΙ

ΝΑΙ

Κορίτσι

2596V48067100764

990664

2461635

ΝΑΙ

ΝΑΙ

Κορίτσι

2216W50673628434

2283449

853191

ΝΑΙ

ΝΑΙ

ΑγόριΠΙΝΑΚΑΣ 8 ΠΡΩΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΩΝ

4640Q42322204580

394185

466527

 

 

Αγόρι

4450S00968125107

636532

1235432

 

 

Κορίτσι

7225J23075446889

660746

2258334

 

 

Κορίτσι

7287R61318971404

976810

618659

 

 

Κορίτσι

7788J17040058332

1038257

1792277

 

 

Κορίτσι

5619V11689120940

1163221

1027569

 

 

Αγόρι

7667F31155258716

1327825

448177

 

 

Αγόρι

9230L94727818170

1392533

200871

 

 

Αγόρι

 

1θέσιο 

 

ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΕΣ/ΚΛΗΡΩΘΕΙΣΑ 

Κωδικός

Τυχαίος Αριθμός 1

Τυχαίος Αριθμός 2

Δίδυμος/η

Φύλο

9679C88020902098

93490

1995125

ΝΑΙ

Αγόρι

3506V69132543298

761565

911673

 

Κορίτσι

9678J47187474806

1510511

2098224

ΝΑΙ

Αγόρι

 

 

 

 

 

  

 

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

Κωδικός

Τυχαίος Αριθμός 1

Τυχαίος Αριθμός 2

Φύλο

9032J27207230697

109471

2408732

Αγόρι

8134L65739930541

148830

1064128

Αγόρι

8934G07190730288

177942

2519864

Αγόρι

 

ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΕΣ

Κωδικός

Τυχαίος Αριθμός 1

Τυχαίος Αριθμός 2

Φύλο

7406F55665799060

917133

1342779

Κορίτσι

5735U76341259974

1116744

1619045

Κορίτσι

8540D86287619412

1334076

1223614

Κορίτσι

  

Απαραίτητη Διευκρίνιση: Όταν γονέας δηλώνει γραπτά  ότι δεν επιθυμεί την εγγραφή του παιδιού του στο σχολείο που έχει κληρωθεί, ο Διευθυντής/η Προϊσταμένη του σχολείου αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο (τηλεφώνημα, email κλπ) τον γονέα του 1ου αγοριού ή του 1ου κοριτσιού, ανάλογα με το φύλο του παιδιού που δεν επιθυμεί την εγγραφή, από τη λίστα επιλαχόντων/επιλαχουσών. Αν κι εκείνος αρνηθεί γραπτά, τότε και μόνο τότε, προχωρά στη θέση 2 της λίστας (και ούτω καθεξής).

 

 

 

 

 

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε μορφή pdf.

 

 

Σας συστήνουμε να διαβάσετε τη σχετική υπουργική απόφαση που ακολουθεί πριν προχωρήσετε στην υποβολή της αίτησης.

 

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. (ΦΕΚ 2260/12/6/2020, τ. β’)

 

Άρθρο 1 Γενικές διατάξεις

1. Ο θεσμός των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων έχει εισαχθεί στο Κεφάλαιο Β’ (άρθρα 10 έως και 23) του ν. 4692/2020 «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» (Α΄ 111). Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις οριζόμενες κατά περίπτωση διαδικασίες για την εισαγωγή τους σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο, οι γονείς/ κηδεμόνες υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, όπως προβλέπεται από την παρ. 9 του άρθρου 18 του ίδιου νόμου.

2. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, «Σύστημα αιτήσεων μαθητών σε Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ.», έχει αναπτυχθεί με ιδίους πόρους από την Επιστημονική Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, φιλοξενείται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) στους διακομιστές του και υλοποιείται από το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Τεχνικής Υποστήριξης του Ι.Ε.Π. Η συλλογή των αιτήσεων πραγματοποιείται από το σύστημα του προηγούμενου εδαφίου μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στην οποία οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 3 της παρούσας. 3. Στη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία εμπλέκονται: α) οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν την εισαγωγή τους στα συγκεκριμένου τύπου σχολεία και β) οι Διευθυντές ή Προϊστάμενοι των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

 

Άρθρο 2 Διαδικασία υποβολής αίτησης

 

1. Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία είναι ελεύθερο ως προς την πρόσβαση και δεν απαιτεί αυθεντικοποίηση. Οι γονείς/κηδεμόνες εισέρχονται στο σύστημα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) και συμπληρώνουν τα απαιτούμενα, σύμφωνα με το άρθρο 3 της παρούσας, στοιχεία. Στην ηλεκτρονική φόρμα αναφέρεται ευδιακρίτως ότι με την υποβολή ο/η γονέας/κηδεμόνας δηλώνει υπεύθυνα ότι τα υποβαλλόμενα στοιχεία είναι αληθή. Με την υποβολή της αίτησης, ο/η γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δήλωσε, αποδεικτικό υποβολής της αίτησης το οποίο περιλαμβάνει: α) Κωδικό αίτησης β) Κλειδί αίτησης Με τα δύο αυτά αναγνωριστικά, ο/η γονέας/κηδεμόνας έχει πρόσβαση στα στοιχεία της αίτησης που υπέβαλε σε μεταγενέστερο χρόνο. Επιπλέον, οι Διευθυντές ή Προϊστάμενοι των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων έχουν πρόσβαση στο σύστημα μετά τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σύνδεσης που διαθέτουν στην Ενιαία Πρόσβαση σε Υπηρεσίες (SSO) του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. 2. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία χωρίς αυθεντικοποίηση των γονέων/κηδεμόνων, καθώς και η πρόσβαση στο σύστημα των Διευθυντών ή των Προϊσταμένων των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων με τη χρήση των στοιχείων σύνδεσης που διαθέτουν στην Ενιαία Πρόσβαση σε Υπηρεσίες (SSO) του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρώτη παράγραφο του παρόντος, ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τις αιτήσεις που υποβάλλονται για το σχολικό έτος 2020-2021. Για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν για τα σχολικά έτη 2021-2022 και επόμενα, η αυθεντικοποίηση των γονέων/κηδεμόνων και των Διευθυντών ή των Προϊσταμένων των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, θα

πραγματοποιείται κατά την είσοδό τους στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ι).

 

Άρθρο 3 Υποβολή αίτησης από τους γονείς/κηδεμόνες

 

Οι γονείς/κηδεμόνες, εισέρχονται στο σύστημα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ηλεκτρονική

υποβολή αίτησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της

Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Στην ηλεκτρονική φόρμα ο/η

γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα ακόλουθα στοιχεία:

Στοιχεία Μαθητή/τριας:

α. Επώνυμο

β. Όνομα

γ. Πατρώνυμο

δ. Μητρώνυμο

ε. Φύλο

στ. Ημερομηνία γέννησης

ζ. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης

Στοιχεία Γονέα/Κηδεμόνα:

α. Επώνυμο

β. Όνομα

γ. Ιδιότητα/σχέση με τον μαθητή/τρια

δ. Πατρώνυμο (προαιρετικά)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

α. Οδός και αριθμός

β. Πόλη

γ. Ταχυδρομικός κώδικας

δ. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

ε. Σταθερό τηλέφωνο

στ. Κινητό τηλέφωνο

Επιλογή Σχολείων

α. Πρότυπο Σχολείο προτίμησης

β. Πειραματικό Σχολείο προτίμησης

Ο/Η γονέας/κηδεμόνας δύναται να δηλώσει μέχρι ένα Πρότυπο Σχολείο ή/και μέχρι ένα Πειραματικό Σχολείο. Σε περίπτωση που δηλώσει Πειραματικό Σχολείο, τότε

έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει και τα εξής στοιχεία:

α. Ύπαρξη ταυτόχρονης αίτησης για δίδυμο ή τρίδυμο αδελφό/αδελφή ή υιοθετημένο/η αδελφό/ή που έχουν γεννηθεί το ίδιο έτος.

β. Ύπαρξη αδελφού/αδελφής που φοιτά ήδη στο ίδιο σχολείο ή στα τυχόν συνδεδεμένα σχολεία και ο οποίος δεν φοιτά στην τάξη αποφοίτησης της εκάστοτε ανώτερης βαθμίδας διασυνδεδεμένων σχολείων.

γ. Εάν ο/η γονέας/κηδεμόνας υπηρετεί με θητεία στο επιλεγμένο σχολείο ή τυχόν διασυνδεδεμένο με αυτό σχολείο.

Κατά την υποβολή της δήλωσης ο/η γονέας/κηδεμόνας δηλώνει υπεύθυνα την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και η δήλωσή του/της αυτή επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986. Μετά την υποβολή της αίτησης ο/η γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δήλωσε, αποδεικτικό υποβολής που φέρει τον κωδικό

της αίτησης και το κλειδί της αίτησης.

 

Άρθρο 4 Διόρθωση αίτησης από τους γονείς/κηδεμόνες

 

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο/η γονέας/κηδεμόνας έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υποβληθείσας αίτησης κάνοντας χρήση του κωδικού και του κλειδιού που έλαβε κατά την υποβολή. Συγκεκριμένα εισέρχεται εκ νέου στην φόρμα υποβολής, εισάγει τα δύο αναγνωριστικά και το σύστημα εμφανίζει τα στοιχεία της αίτησης. Ο/Η γονέας/κηδεμόνας έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει και να υποβάλει εκ νέου την αίτηση για την εισαγωγή του/της μαθητή/τριας έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Με τη νέα υποβολή ο/η γονέας/ κηδεμόνας λαμβάνει εκ νέου αποδεικτικό υποβολής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του.

 

Άρθρο 5 Διαχείριση αιτήσεων από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων

 

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, οι Διευθυντές ή Προϊστάμενοι των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων εισέρχονται στο σύστημα με τους προσωπικούς λογαριασμούς που διαθέτουν στην Ενιαία Πρόσβαση σε Υπηρεσίες (SSO) του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Για τις αιτήσεις που αφορούν τη Σχολική τους Μονάδα έχουν δικαίωμα να τροποποιούν στοιχεία των αιτήσεων, κατόπιν αιτήματος των γονέων/κηδεμόνων, με εξαίρεση τα εξής: α. Ημερομηνία γέννησης μαθητή/τριας β. ΑΜΚΑ μαθητή/τριας γ. Πρότυπο σχολείο προτίμησης δ. Πειραματικό σχολείο προτίμησης Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν για κάθε αίτηση: α. τη μη συμμετοχή του μαθητή/τριας στη διαδικασία, λόγω ανάκλησης της αίτησης, β. αν ο/η υποψήφιος ανήκει στην κατηγορία των φυσικώς αδυνάτων, κατόπιν κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Οι Διευθυντές ή Προϊστάμενοι των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν συγκεντρωτικά στοιχεία των αιτήσεων.

 

Άρθρο 6 Εξαγωγή και χρήση δεδομένων

 

Πρόσβαση στα δεδομένα που συλλέγονται έχουν οι Διευθυντές ή Προϊστάμενοι των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και ο/η διαχειριστής/στρια του συστήματος στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ήτοι ο/η Προϊστάμενος/μένη του Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας και Τεχνικής Υποστήριξης του Ι.Ε.Π.. Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ο/η διαχειριστής/ στρια εξάγει τα στοιχεία των υποβληθεισών αιτήσεων και τα διαβιβάζει στη Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ή την Επιστημονική Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.), κατά περίπτωση, και στα οικεία Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια (ΕΠ.Ε.Σ.) ή τους Διευθυντές ή Προϊσταμένους στην περίπτωση μη συγκρότησης των ΕΠ.Ε.Σ. κατά τον κρίσιμο χρόνο διαβίβασης των στοιχείων, των σχολείων κατά τον λόγο της αρμοδιότητάς τους. Τα δεδομένα που συλλέγονται χρησιμοποιούνται προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες επιλογής, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στις παρ. 1 και 5 του άρθρου 18 του ν. 4692/2020 (Α΄ 111) και τις κατ’ εξουσιοδότηση του αρθ. 18 του ν. 4692/2020 (Α΄ 111) εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις και δεν διατίθενται για καμία άλλη χρήση.

 

Άρθρο 7 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

 

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης και των εξετάσεων ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του σχολείου και στον πίνακα ανακοινώσεων με ευθύνη του οικείου ΕΠ.Ε.Σ., διαβιβάζονται στον/στην διαχειριστή/στρια και εισάγονται στο σύστημα από τον διαχειριστή/στρια του συστήματος. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μετά το πέρας της διαδικασίας, οι γονείς/κηδεμόνες να εισέρχονται στο σύστημα και να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα που αφορά την αίτησή τους με χρήση του κωδικού και του κλειδιού της αίτησης.

 

Άρθρο 8 Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Μαρούσι, 12 Ιουνίου 2020

Οι Υπουργοί

Υφυπουργός Παιδείας                                                   Επικρατείας

και Θρησκευμάτων

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ                                    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

 

 

 

 

Παράταση απαγόρευσης λειτουργίας συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δομών έως και 31/05/2020.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για gif arrow20-03-2020 Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (νέο)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, εντός του Σαββατοκύριακου θα λάβετε διευκρινίσεις στα προσωπικά σας email σχετικά με την ανωτέρω ανακοίνωση. 

 

 

Προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών

Θέτοντας σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, δρώντας προληπτικά και με υπευθυνότητα και κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, αποφασίσαμε την προσωρινή απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, των πανεπιστημίων και πάσης φύσεως λοιπών εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, σε όλη τη χώρα για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020. Με σχεδιασμό και εγρήγορση, προστατεύουμε τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τις οικογένειες, όλους τους πολίτες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το διδακτικό έτος.

1. Νέο: Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

2. Αναλυτική πληροφόρηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον Κορωνοϊό
Παρακαλούμε να επισκέπτεστε τη σελίδα του ΕΟΔΥ η οποία ενημερώνεται σε τακτή βάση με τις νεότερες οδηγίες

3. Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Κορωνοϊό για τις εκπαιδευτικές μονάδες από τον ΕΟΔΥ

4. Οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέο Κορωνοϊό στις Σχολικές Μονάδες και Φορείς που προσφέρουν Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες

 

 

 

 

 


 

arrow GIF    Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κορωνοϊό SARS-Cov-2 για τις εκπαιδευτικές μονάδες.

 

 


Δράσεις και εκδηλώσεις


  
 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

σας ενημερώνουμε ότι η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 11:00’, στο αμφιθέατρο του Μαρασλείου.

Η είσοδος για τους γονείς θα πραγματοποιείται από Μαρασλή και Σουηδίας.

 

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι μέχρι και την τελευταία ημέρα των μαθημάτων που είναι η 23η Δεκεμβρίου 2019, θα ακολουθείται κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

 

 

 

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!

 

 

 


 

  

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Αθήνα, 12.12.2019

1/ΘΕΣΙΟ (ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ) ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ)  

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2019

  

ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ

 

Σύμφωνα με την υπ’ αρ.67563/Δ6/2019 Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 1638/Β/13.05.2019), θα διενεργηθεί κλήρωση για την πλήρωση των παρακάτω θέσης στο 1/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο), που διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έως και τη 4η Δεκεμβρίου 2019:

ΣΤ’ τάξη:  ένα (1) αγόρι

 

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο 1/θ ΠΔΣ ΠΑ (είσοδος από Μαρασλή και Σουηδίας), από 13/12 έως και 18/12 και ώρα 13.30΄-14.00' αυτοπροσώπως από τους γονείς και με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας. 

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19.12.2019 και ώρα 14:00’ στην αίθουσα του σχολείου.

 

 

 


 

Έχει προστεθεί ανακοίνωση σχετικά με τη μηνιαία ενημέρωση γονέων στην κατηγορία Νέα-Ανακοινώσεις.

 

  

Συνεργασίες και συμμετοχές σε προγράμματα


    

        

    

   


 

 Επικοινωνήστε μαζί μας!

Διαβάστε Γενικά για το σχολείο μας...

Διεύθυνση: Μαρασλή 4, 10676, Αθήνα

Τηλ.: 2107210835
Fax : 2107210835
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παλαιά ιστοσελίδα: http://blogs.sch.gr/2dimmara/

Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων: http://depps.minedu.gov.gr/